TEŠKA NESREĆA NA A1

Ozlijeđene odvozili i helikopterom, satima bio zatvoren promet prema Zagrebu, stvorile se kolone: ‘Prizori su sablasni!‘

Sve žurne službe su na lokaciji činile sve da se prometnica što prije otvori za promet

Teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobno vozilo i kombi

 Hrvoje Kostelac/PIXSELL

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak poslijepodne neposredno prije čvora Otočac u smjeru Zagreba, teško je ozlijeđeno pet osoba. Ozlijeđeni su hitnom i helikopterskom službom prebačeni u bolnicu. Sudarili su se kombi i osobni automobil.

Zbog očevida, za sav promet u smjeru Zagreba bila je zatvorena dionica Gospić - Otočac, promet se preusmjeravao na obilazni pravac. Sve žurne službe su na lokaciji činile sve da se, nakon obavljenog očevida, prometnica što prije otvori za promet. Tijek prohodnosti bio je redovito ažuriran i dostupan putem HAK-ovog prometnog servisa i mobilnih aplikacija.

image

Teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobno vozilo i kombi

Hrvoje Kostelac/PIXSELL

Ispred tunela Brezik u smjeru Zagreba te prije čvora Otočac kolone su u jednom trenutku dosegnule duljine i od sedam kilometara. Na naplati Gospić, na silasku s autoceste u smjeru Zagreba, kolona je bila oko 3 km.

Prizori u tim kolonama koje su se stvorile nakon nesreće su sablasni, javlja naša novinarka koja je na putu prema jugu prošla mjesto udesa. Naime,velika većina automobila koji stoje u kolonama ugasili su motore i svjetla, pa ta kilometarska ‘zmija‘ stoji uglavnom u mraku, čekajući da se autocesta opet otvori...

I to se dogodilo negdje oko 23 sata, nakon završetka očevida, kada je HAK obavijestio kako je autocesta A1 prema Zagrebu opet otvorena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 07:34