REAKCIJA ŠEFA DP-a

Penava o Bartulici: ‘Bilo kakve marifetluke te vrste nećemo trpjeti, očekujem da sve to objasni‘

Na pitanje o mogućnosti raspada koalicije s HDZ-om, Penava kaže da do toga neće doći

Ivan Penava

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava komentirao je političke aktualnosti, a osvrnuo se i na situaciju sa Stjepom Bartulicom te odgovorio na pitanje novinara može li to naštetiti Domovinskom pokretu.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova nije bilo riječi o poziciji Milorada Pupovca, kaže Penava i dodaje:

- I dalje ostajemo pri stavu i rješenje moramo tražiti u nekom drugom ambijentu. Iza ovoga stojimo i smatramo da bi bila prevara da Pupovac kao član SDSS-a bude izglasan iz redova vladajućih na neko čelno mjesto. Izgubila bi se granica između vladajućih i oporbe, moramo pronaći neko drugo rješenje. Ništa ne prejudiciram, kada sjednemo za stol razgovarat ćemo, dodao je Penava, prenosi N1.

image

Ivan Penava

Damjan Tadic/Cropix

Ponovio je da je DP spreman na kompromise, osim kada je riječ o onome što već dugo ističu, a to je da ne žele SDSS u vlasti.

- O drugim varijantama možemo govoriti, ali Hrvatska se mora naviknuti da neke stranke drže do svojih stavova i da su uporne oko toga, nismo ih našli na cesti, promišljeni su i držimo do toga. To smo komunicirali kao preduvjet, ne kanimo od toga odustati, ne zato što smo tvrdoglavi nego zato što je to princip koji smo obećali, rekao je Penava.

Na pitanje je li DP spreman u Saboru dići ruku za Milorada Pupovca na čelu Odbora za manjine, Penava je rekao da ne postoji varijanta gdje Domovinski pokret diže ruku za SDSS.

image

Ivan Penava

Damjan Tadic/Cropix

Osvrnuo se i na Novosti.

- Ne znam jeste li ih ikada držali u rukama, ali teško da se mogu nazvati manjinskim glasilom. Radi se o jednoj podvali, smišljenoj križaljci gdje je jedan dio ljudi našao utočište, izbjegli su tržište a žive od našeg novca i to pod krinkom manjinskog glasila, a Novosti to nisu.

Na pitanje o mogućnosti raspada koalicije s HDZ-om, Penava kaže da do toga neće doći.

- Pitanje većine riješeno je još kada je Andrej Plenković dobio mandat i izglasano je povjerenje Vladi, ako se nešto promijenilo to će se saznati na vrijeme od nekoga tko zna više, to nam nije tema, rekao je.

image

Ivan Penava

Damjan Tadic/Cropix

Kada je riječ o imovinskoj kartici Stjepe Bartulice, Penava kaže:

- Očekujem da izađe pred javnost i objasni svoje stavove. Kolege iz stranke su s njim obavile razgovore. Greška je moguća svakome, ali ako do nje dođe očekujemo da se objasni o čemu se radi. Bilo kakve marifetluke te vrste nećemo trpjeti. Vjerujem da ćemo iz toga izaći neokrznuti, ali nužno je objaviti sve podatke, kaže Penava, prenosi N1.

image

Ivan Penava

Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2024 21:36