‘NEĆEMO TO DOPUSTITI‘

Penava obećao da će skršiti inicijativu Filozofskog fakulteta, tvrdi da ima podršku HDZ-a

Apsolutno smo za prava žena, ali implementaciju rodne ideologije u sustav, kako ju zamišljaju "možemovci" i slična ekipa, nećemo dopustiti - kaže

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava

 Damjan Tadic/Cropix

Odmah nakon što je najavljeno da će zagrebački Filozofski fakultet uvesti novi studijski program naziva "Rodni studiji" na desnom krilu domaće političke scene nastala je velika frka.

Šef Suverenista Marijan Pavliček izrazio je bojazan da će mu se sin preko noći pretvoriti u djevojku, a prvaci Domovinskog pokreta rekli su kako će svim silama pokušati spriječiti da taj novi studijski program uopće i zaživi na Filozofskom fakultetu.

Sada iz Domovinskog pokreta tvrde kako u tome imaju podršku i svojih koalicijskih partnera iz HDZ-a.

- Domovinski pokret ostao je na onim stavovima i vrijednostima koje je zastupao prije izbora. S koalicijskim partnerima u Vladi dogovorili smo da rodna ideologija ne može biti dio koncepta na kojemu se bazira vladajuća koalicija. Vezano uz Istanbulsku konvenciju, apsolutno smo za prava žena, za zaštitu od nasilja i agresije, ali implementaciju rodne ideologije u sustav, kako ju zamišljaju "možemovci" i slična ekipa, nećemo dopustiti. Što se tiče inicijative Filozofskog fakulteta, iza čega stoje aktivisti Možemo, dogovoreno je s našim koalicijskim partnerima da se implementacija takvih programa koji promoviraju rodnu ideologiju neće podržati - rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Podsjetimo, prije samo nekoliko dana HDZ-ov ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs odbacio je tumačenja da je uvođenje novog studijskog programa (Rodni studiji) na Filozofski fakultet - uvođenje rodne ideologije.

- Nije to nikakvo uvođenje rodne ideologije na fakultet, sačekajmo završetak čitavog postupka kako je on zakonom i propisima predviđen - rekao je ministar Fuchs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. srpanj 2024 15:24