RAT TV SERVISA

Pickbox zbog Netflixa proširio dostupnost

 GettyImages

Nakon što je prošlog tjedna hrvatskim korisnicima omogućen pristup Netflixu, jedan od dosadašnjih ponuđača iste usluge odlučio je uzvratiti udarac.

Hrvatski telekom jučer je objavio da su odlučili promijeniti dosadašnju ponudu za korisnike Pickboxa, vodeće hrvatske digitalne videoteke, odnosno omogućili su korištenje jednog korisničkog imena za pregledavanje sadržaja putem svih ekrana koji su dostupni jednom korisniku. Odsad će se korisnicama za istu cijenu mjesečne naknade omogućiti praćenje cjelokupnog sadržaja Pickboxa na računalu, tabletu ili smartfonu bez dodatne naknade.

Lokaliziran sadržaj

“Ono što Pickbox razlikuje od sličnih servisa je sadržaj koji je u potpunosti lokaliziran, odnosno sadrži hrvatske titlove. Našim korisnicima nudimo 3000 naslova i nove serije koje se prikazuju samo 24 sata nakon premijernog prikazivanja u SAD-u”, stoji u priopćenju Hrvatskog telekoma. Korisnicima se usluga Pickboxa nudi putem MAXtv videoteke, za koju je mjesečna naknada 38 kuna bez ugovorne obveze, a za taj iznos nudi se neograničeno pregledavanje cjelokupnog sadržaja. Iako to službeno nisu potvrdili, promjenu poslovanja zasigurno je izazvalo pojavljivanje Netflixa na hrvatskom tržištu. Netflix je kao vodeći ponuđač videosadržaja u svijetu idealno pozicioniran za preuzimanje velikog broja korisnika kojima njegova usluga dosad nije bila dostupna.

Količina sadržaja

Netflixu u korist ide količina videosadržaja, no njegov dolazak podijelio je kritičare koji su zaključili da je servis trenutačno neprilagođen hrvatskom tržištu. U Hrvatskoj je dostupno samo 17 posto sadržaja koji je do dostupan korisnicama Netflixa u SAD-u i to bez hrvatskih titlova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 10:03