ZARADA PREKO NOĆI

Pitali partijanere koliko plaćaju smještaj na Ultri, cijene su paprene: ‘Dali smo 1500 eura, evo što nas je šokiralo...‘

Čini se da partijanere cijene previše ne more. To je sasvim prirodno, došli su se tu opustiti i zabaviti



 

 Božidar Vukičević/Cropix

Ususret Ultri u javnom se prostoru pisalo i razglabalo o cijenama i popunjenosti apartmana u Splitu pa su novinari Slobodne situaciju odlučili to provjeriti na terenu. Zaustavili su nekoliko stranih "Ultranauta" i pitali ih koliko dugo ostaju u Splitu, ali i koliko će ih to koštati, piše Slobodna Dalmacija.

Prvo su nabasali na šest djevojaka iz Kalifornije, kojima je ovo prvi put na "Ultri". Doduše, jedna od njih je bila na Ultri u Miamiju.

Odsjele su u službenom Beachville kampu u Omišu. Beachville paket košta 239 eura po glavi, a za tu cijenu, osim smještaja, dobije se i trodnevna ulaznica.

- Nije nam skupo, u usporedbi s Kalifornijom ove cijene su zaista zanemarive - rekla je.

Novinari su zatim naišli na šestoricu ragbijaša u zanimljivom modnom izdanju. Svi od reda nosili su šarene Speedo kupaće gaće. I to je bilo sve, osim cipela naravno.

- Smješteni smo vrlo blizu, pet ili deset minuta pješice odavde. Ostajemo tu tri noći i to plaćamo 600 eura. Cijena nije strašna, a veliki je benefit što smo tako blizu festivalu - kaže Arnaud iz Francuske.

Sljedeće sugovornice su novinari Slobodne zaustavili na putu do glavne pozornice, tri djevojke iz Latvije. One tu ostaju tri noći, a apartman im se nalazi u centru grada. Dobar je to ubod, smatraju, i s obzirom na lokaciju na kojoj se apartman nalazi, smatraju da nije pretjerano skup.

- Moram reći da sam već bila na Ultri u Hrvatskoj pa primjećujem da su cijene smještaja ove godine nešto više - rekla je jedna od njih.

Novinarima je pažnju privukao još jedan par ekscentričnog izgleda. Kad su s njima "upali" u priču, otkrili su da su Talijani, iz Milana.

- Ukupno nas je šest i ostajemo tjedan dana. Apartman plaćamo 1200 eura, mislim da je malo skupo. Ništa bolja situacija po tom pitanju nije ni u Italiji, Milano je dosta skup - priznao je simpatični Simone.

I novinare Slobodne su zaustavili sa zamolbom za fotografiju, i to ispred šatora u kojem se pruža prva pomoć. Dok je bolničar njihovom prijatelju zavijao nogu, ostatak ove španjolske klape pitali su za cijenu smještaja.

- Spavamo u Poljicima, četvero nas je i to će nas ukupno koštati 1500 eura. Nije mi to previše, ali moram reći da su nas cijene na Hvaru šokirale, posebno u Carpe Diemu - rekao je dobro raspoloženi Španjolac.

Dok mi razglabamo o cijenama i popunjenosti, čini se da partijanere cijene previše ne more. To je sasvim prirodno, došli su se tu opustiti i zabaviti, tko će gledati svaki cent, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 19:59