REAKCIJE IZ OPORBE

‘Plaće državnim dužnosnicima trebalo je povećati, ali to nije antikorupcijska mjera, a i povišice su pretjerane‘

Marijan Pavliček iz Suverenista podržava veće plaće za ministre, ali ne i za saborske zastupnike

Peđa Grbin

 Goran Mehkek/Cropix

Oporbeni zastupnici u Saboru, iako nisu kritični prema povećanju plaća za državne dužnosnike, ne slažu se s ocjenom premijera Plenkovića da je to antiokorupcijska mjera, a neki smatraju da je povišica ipak pretjerana, pišu Marina Hudoletnjak i Mirna Puklin Vucelić iz Hine.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je da plaće dužnosnika treba povećati, ali je iznos koji je Vlada odredila pretjeran s obzirom na situaciju i stanje u proračunu. Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja također smatra da to nije nikakva antiokorupcijska mjera, a zalaže se i za donošenje zakona o podrijetlu imovine ili osnivanje posebnog ureda pri Poreznoj upravi koji bi se bavio isključivo imovinom političara.

Marijan Pavliček iz Suverenista podržava veće plaće za ministre, ali ne i za saborske zastupnike, a i njemu je neprihvatljivo reći da je podizanje plaća državnih dužnosnika antikorupcijska mjera. Većini saborskih zastupnika čak bi smanjio plaće jer ne dolaze na posao.

Urša Raukar Gamulin iz Možemo! kaže da je problem što se deset godina nisu dizale dužnosničke plaće, ali smatra da bi te plaće trebale rasti paralelno s plaćama u javnoj upravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. srpanj 2024 17:26