HDZ BIRA VODSTVO

Plenković glasao na stranačkim izborima: ‘Kako nije neka velika neizvjesnost, radit ćemo nas šestero i narednih godina‘

Biramo neposredno predsjednika, zamjenika i četvero potpredsjednika, rekao je Plenković nakon što je glasao

Andrej Plenković

 Darko Tomas/Cropix

Danas se održavaju unutarstranački izbori u HDZ-u.

Dosadašnji predsjednik stranke i kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković glasao je na biračkom mjestu na zagrebačkom Svetom Duhu, piše N1.

- Biramo neposredno predsjednika, zamjenika i četvero potpredsjednika, rekao je Plenković nakon što je glasao.

Podsjetio je na uvjerljive pobjede na parlamentarnim izborima i onima za EP.

- Logično je da tim koji ostvaruje bitna postignuća za hrvatske građane ne treba mijenjati. Zato smo poslali poruke koje su važne za jačanje za najvažnije stranke u hrvatskoj povijesti, koju je osnovao Tuđman i koja ima najveća postignuća u hrvatskom političkom životu. Vjerujem da će veliki broj članica i članova izaći na izbore, rekao je Plenković.

- Kako nije neka velika neizvjesnost, radit ćemo nas šestero i narednih godina, rekao je Plenković uz osmijeh dodajući da je HDZ na vlasti u perspektivi 12 godina, da stranka posluje besprijekorno i da je u potpunosti konsolidirana i ne ovisi ni o jednom donatoru te da redovito izvršava sve svoje obveze.

Plenković je najavio da će se pozabaviti onima koji štete stranci te da će se orijentirati prema mladima. Nastojat će, kaže, jačati stranku u većim urbanim sredinama.

Rekao je i kako žele imati dobre kandidate na lokalnim izborima 2025. godine.

U teoriji, dovoljno je da na ove izbore izađe jedan glasač, a demokratski legitimitet je veći ako izađe što više, kaže Plenković, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 13:29