PREMIJER U SPLITU

Plenković objavio rezultate turističke sezone: ‘Postoje i druge destinacije Mediterana, onaj tko pretjera s cijenama...‘

"Onaj tko pretjera u cijeni sigurno ne investira u budućnost", rekao je premijer Plenković

Andrej Plenković i gradonačelnik Splita Ivica Puljak

 Duje Klarić/Cropix

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je posjetio Split. Prisustvovao je završnoj konferenciji projekta izgradnje i opremanja centralne zgrade Tehnološkog parka Split. Zatim je u Podstani prisustvovao tradicionalnom sastanku s turističkim djelatnicima.

Prisutan je, između ostalih bio i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, kao i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

image

Andrej Plenković i Ivica Puljak

Duje Klaric/Cropix

Plenković se nakon obilaska Tehnološkog parka obratio javnosti.

“Dobili smo podatke o turističkoj sezoni koja je na današnji dan bolja 5 posto po pitanju dolazaka i 1 posto po pitanju noćenja u odnosu na lani i prihodi će biti veći. Zračne luke imaju 10-20 posto veći priljev gostiju, a i promet je na autocestama veći”, kazao je Plenković.

O investicijama u turizam kazao je sljedeće: “Kada se zbroje svi kreveti, mi imao skoro dva milijuna kreveta, i to je značajno povećanje”.

image

Andrej Plenković i gradonačelnik Splita Ivica Puljak

Duje Klarić/Cropix

"Tko formira cijene, mora vidjeti da postoje i druge destinacije Mediterana. Onaj tko pretjera u cijeni sigurno ne investira u budućnost", rekao je.

O porezu na nekretnine Plenković je kazao da će se ići u novi krug poreznih reformi. “Obavijestit ćemo javnost, ali naša politika kontinuirana je na rasterećenje građana i gospodarstva. Porezna politika treba biti u funkciji smanjenja cijene stana”, kazao je.

image

Branko Bačić, Ante Sanader, Andrej Plenković i Ivica Puljak

Duje Klarić/Cropix

“Postoje limiti rasta. Ako budemo ovako rasli onda ćemo na kraju vidjeti da imamo dosta kapaciteta koji nisu popunjeni, ali to je zbog većeg broja kapaciteta”, kazao je premijer o apartmanizaciji na Jadranu.

Premijer se osvrnuo i na hakerski napad na Zračnu luku u Kaštelima. “Ovakavi hakerski napadi postoje, žele počiniit štetu, a onda tražiti neke naknade, ali mi smo rekli da s takvima pregovora nema i na SOA-i i MUP-u je da o tome vode računa”.

image

Andrej Plenković i Marijana Puljak

Duje Klarić/Cropix

"To je nešto s čime moramo živjeti. Postoje ljudi kojima je to zanimacija", kazao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 02:27