UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Plenković predstavio tim za unutarstranačke izbore: ‘Kršitelj Ustava i njegovi jataci fabriciraju krizu‘

- HDZ je povijesna stranka za Hrvatsku. Voditi HDZ je velika čast, rekao je Plenković

Andrej Plenković

 Vanesa Pandzic/Cropix

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković uoči nadolazećih unutarstranačkih izbora koji će se održati 13. srpnja predstavlja program ‘Zajedno za sve izazove‘. Uz Plenkovića su i Tomo Medved, Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić i Zdravka Bušić.

- Tim koji pobjeđuje se ne mijenja, rekao je Branko Bačić i dodao da očekuju pobjedu i na predsjedničkim izborima u prosincu.

-Vodimo 2:0. Očekujem da će biti 3:0 u korist HDZ-a, dodao je Oleg Butković, istaknuvši da je HDZ pobijedio na parlamentarnim izborima te na onima za Europski parlament.

Medved je istaknuo da je HDZ najsnažnija stožerna stranka u Hrvatskoj.

- Važno je da članovi izađu na izbore te da svojim izlaskom daju potvrdu legitimiteta Andreju Plenkoviću i potpredsjednicima, rekao je Medved, prenosi N1.

Predsjednik stranke Andrej Plenković je rekao da HDZ nastavlja s timom koji pobjeđuje.

- Tim koji pobjeđuje se 2020. godine zvao ‘Odvažno za Hrvatsku‘. HDZ je u tom periodu pokazao ogroman stupanj odgovornosti, napredovali smo, imamo najmanju nezaposlenost i najveću zaposlenost, porastao nam je BDP, iza nas su veliki infrastrukturni projekti, započeo je Plenković.

- Hrvatska je danas, zahvaljujući našem vodstvu, u puno boljoj poziciji nego što je to bila prije osam godina, na temelju povjerenja građana. To sve u jednoj atmosferi histerije i kreiranja lažne krize koju je kreirao kršitelj Ustava i njegovi jataci, koji su stvorili atmosferu kao da je u Hrvatskoj nemamo što jesti i kao da situacija u Hrvatskoj nije nikada gora. Lažno fabriciranje krize nije uspjelo, istaknuo je Plenković.

- Hrvatska je vidjela dvije Hrvatske, jednu agresivnu rušilačku koja razbija saborski inventar dok ja držim izvješće o radu Vlade, gdje se želi poslati poruka da nije bitno što radi Vlada nego da se stvori atmosfera lončarenja. Nisu uspjeli, HDZ je obnovio povjerenje građana, dodao je Plenković, prenosi N1.

- Kršitelja Ustava u europskim izborima nema. Jedino pitanje koje se mene pitalo je tko će biti na čelu Odbora za ljudska prava. I sada pogledajte empirijski dokaz lažne krize 17. travnja, 62 posto Hrvata izlazi na izbore, ponovno nacionalni izbori za pet tjedana, nema kršitelja Ustava i kao da ste probili balon, i na europske izbore izlazi 21 posto birača. Da je stvarna kriza na izbore bi izašlo 100 posto birača, to je bila prevara i laž, dodao je.

Osvrćući se na unutarstranačke izbore, i Plenković je rekao da se tim koji pobjeđuje ne mijenja:

- Kada tim dobro igra onda ga se ne mijenja. Želimo da što više naših članova sudjeluje na ovim izborima i da nam da legitimitet za iduće četiri godine. HDZ je povijesna stranka za Hrvatsku. Voditi HDZ je velika čast.

O predsjedničkim će se izborima, kaže, razgovarati nakon unutarstranačkih.

- Odlučit ćemo se za kandidata, dvije trećine Hrvata žele promjenu na funkciji predsjednika, što smatram da je normalno jer je ovaj aktualni pokazao da krši Ustav, da nije predsjednik svih građana, najbolje je da onog koji se ponaša tako zamijenimo s nekim drugim, koji će uistinu biti predsjednik svih građana, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. kolovoz 2024 17:33