RADNI ODMOR

Plenković usred godišnjeg posjetio Bašku Vodu i ručao u društvu Mate Granića, Grlića-Radmana i ostalih

Na opuštenom radnom druženju razgovaralo se o stanju u turizmu te potrebi obnove Dječjeg sela i bivšeg vojnog objekta u Krvavici
 Općina Baška Voda

Predsjednik Vlade Andrej Plenković (HDZ) posjetio je Bašku Vodu u društvu dr. Mate Granića (HDZ), nekadašnjeg ministra vanjskih poslova, kao i aktualnog šefa diplomacije Gordana Grlića Radmana (HDZ), predsjednika Uprave HEP-a Vice Oršulića i bivšeg dekana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu dr. Pere Sikavice, a domaćin mu je bio baškovoški načelnik Joško Roščić (HDZ) u pratnji direktora "TŠL Baška Voda" Marina Beroša i predsjednika Općinskog vijeća Ante Lončara (HDZ), piše Slobodna Dalmacija.

image
Općina Baška Voda

Na opuštenom radnom druženju razgovaralo se o trenutnom stanju u turizmu, nautičkim lukama u Krvavici i Baškoj Vodi, a gosti i domaćini posebno se se osvrnuli na državnu imovinu poput Dječjeg sela i bivšeg vojnog objekta u Krvavici.

Plenkovića su zanimali i rokovi oko završetka općinske uljare u Bastu, ali i protupožarna situacija i stanje puteva kao i mjere na području Općine Baška Voda.

Kako nam je kazao Roščić, sa budućim smještajnim kapacitetima u Dječjem selu, objektu u Krvavici i hotelu ‘‘Hrvatska‘‘, Općina Baška Voda dobila bi dodatnih 1500 kreveta koliko ih je imala prije 30-ak godina.

- Baška Voda u sezoni ostvari milijun i 100 noćenja, a još nam nedostaje ležajeva pa bi ovih 1500 sasvim bilo dovoljno.

Stoga smo s premijerom i dogovorili akciju rješavanja problema dvaju objekata koji su u državnom vlasništvu, a za koje će uskoro biti raspisan javni natječaj čime će biti stavljeni u prodaju.

image

Plenković i Roščić posebno se se osvrnuli na državnu imovinu poput Dječjeg sela i bivšeg vojnog objekta u Krvavici

Ivo Ravlić/Cropix

Objekti su vrlo derutni, ali zemljište na tim lokacijama je iznimno vrijedno pa kada se i Dječje selo i objekt u Krvavici otkupe, obnove i započnu s radom, imat ćemo popunjenost smještajnih kapaciteta skoro pet mjeseci godišnje, a dodatno će biti zaposleno 150 ljudi – kazao je Roščić dodavši da je premijera zanimalo stanje općinske uljare u Bastu koja bi vrata trebala otvoriti u listopadu, a kojom će upravljati općinska komunalna tvrtka ‘‘Gradina‘‘.

Uz uljaru, s radom će u Bastu započeti i kompostana i sortirnica otpada čime će se znatno smanjiti komunalni otpad, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. kolovoz 2024 09:05