AUTOCESTE ZAKRČENE

Počeo pakleni vikend: Ogromne gužve pred Lučkom, dogodila se i prometna nesreća, kolona do Bosiljeva

Zbog većeg priljeva vozila stvorila se oko 1,5 km duga kolona na NP Trakošćan u smjeru Zagreba, a ista se proteže i u Sloveniju

Gužve u prometu

 Screenshot/HAK

Hrvatski autoklub (HAK) već je u subotu rano ujutro izvijestio o gužvama na hrvatskim prometnicama.

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići povećana je gustoća prometa pred naplatom Lučko u smjeru mora, kao i na dionici između Zagreba i Zadra u smjeru Dubrovnika. U kolonama u pokretu uz povremene zastoje vozi se između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora.

Zbog prometne nesreće između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina, na 10. kilometru u smjeru Zagreba, vozi se po dva prometna traka uz ograničenje brzine.

Sudionici u prometu upozoreni su i na pješaka između odmorišta Nadin i čvora Zadar istok na kolniku u smjeru Zagreba, zbog čega se vozi uz ograničenje brzine.

Što se tiče autoceste A2 Zagreb-Macelj, zbog većeg priljeva vozila stvorila se oko 1,5 km duga kolona na NP Trakošćan u smjeru Zagreba, a ista se proteže i u Sloveniju.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu), na prilazu naplatnoj postaji Lučko (A1) iz smjera Buzina, kolona vozila u pokretu duga je oko 12 kilometara.

Između čvorova Zagreb istok i Lučko u smjeru Bregane te čvorova Zagreb zapad i Lučko u smjeru Lipovca vozi se u kolonama u pokretu uz povremene zastoje.

Kod graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Srbije kolona osobnih i teretnih vozila duga je oko 3 kilometra.

Na DC8 Jadranskoj magistrali, zbog prometne nesreće u Kaštel Štafiliću vozi se uz regulaciju prometne policije.

Nesreća se dogodila i u Njivicama pa se na DC102 Krk-Šmrika vozi jednim trakom naizmjence.

Na DC512 Makarska-Vrgorac zbog požara je zatvorena državna cesta od Makarske do tunela Stupica (u mjestu Gornji Tučepi).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 15:03