GDJE SU TURISTI?

Pogledajte kako izgleda poznata plaža na našem otoku: ‘Dolazim ovdje godinama, ali ovo ne pamtim...‘

Ta je plaža još prije 15 dana u isto doba dana bila tako krcata da je bio problem ući u more, kaže čitatelj
 Snimio čitatelj/

"Gdje je nestao čovjek? Gdje se skrivao?", pjeva Bare u poznatoj pjesmi ‘Put ka sreći‘, a mi se pitamo: ‘Gdje je nestao turist?‘.

Naš čitatelj poslao nam je fotografije s plaže u Kukljici na otoku Ugljanu u Zadarskoj županiji.

- Ovaj vikend naselje je pusto. Dolazim ovdje već godinama i ne pamtimo ovakvu situaciju, plaže su prazne. Ni domaći se ne kupaju zbog velike vrućine, a turista gotovo nema. Rekao bih da su oba razloga u pitanju - rekao nam je čitatelj koji nam je poslao fotografije snimljene na glavnoj plaži.

Vodeno igralište zjapi prazno.

- Ta je plaža još prije 15 dana u isto doba dana bila tako krcata da je bio problem ući u more - kaže čitatelj iza Zagreba, vlasnik manje vikendice u mjestu.

image
Snimio čitatelj/

Razumije, dodaje, da 25. kolovoza nije visok termin u špici turističke sezone, ali gotovo prazna plaža je ipak previše.

- Mi smo zbog turističke sezone odgodili za tjedan povratak djece u školu, koja zato neće imati jesenske praznike prema odluci Ministarstva obrazovanja. Nadam se iskreno da je ostatak obale krcat turistima, pa to može opravdati tu odluku - zaključuje.

Otok Ugljan nije mjesto masovnog turizma, nikad ovdje nisu ekstremne gužve, a Kukljica nema većih turističkih kompleksa. Ipak, za jednu zemlju koja živi od turizma ovako skoro prazna plaža trebala bi biti crvena zastavica. Ovo sigurno nije slika čitave obale, ali...

image
Snimio čitatelj/

Kada se govori o razlozima manjeg broja turista stručnjaci su u zadnje vrijeme u javnosti kao osnovni problem isticali previsoke cijene, dok neki navode da nismo iskoristili trenutak kad smo bili hit prethodnih godina i dokazali se kao destinacija na koju bi se željeli vratiti. Pritom kad se gledaju općenito cijene na obali kao da svi misle da su Dubrovnik, pa su cijene visoke svuda, a ne samo ondje gdje bi ih se logički očekivalo za vrijeme sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:06