DETONACIJA U SPLITU

Pogledajte kako izgleda škola u kojoj se dogodila eksplozija, šteta je ogromna: ‘To koriste samo profesionalci...‘

U Osnovnoj školi Meje danas se postavlja videonadzor

Eksplozija u školi

 Cropix, HRT Screenshot

U Osnovnoj školi Meje u Splitu jučer navečer se dogodila eksplozija, a splitska policija utvrdila je da je eksplodiralo pirotehničko sredstvo za profesionalnu upotrebu. Ozlijeđenih nije bilo, ali je nastala velika šteta - raznesen je sanitarni čvor, oštećena su stakla i fasada školske zgrade, javlja HRT.

Ipak, jutro nakon eksplozije, nastava se održava.

Radi se o pirotehničkom sredstvu tipa F4, kojega, po svemu sudeći, koriste samo profesionalci te ga je teško nabaviti.

- Sve to skupa unosi dodatnu dozu nemira u ovaj iznimno neugodan dan u OŠ Meje u Splitu. Velika je sreća što nije bilo ozlijeđenih osoba. Nastava se danas odvija, dodala je Lisičin. Napomenula je da pod velikim pritiskom rade i nastavnici i ravnateljica škole, a kako je djeci, posebno prvašićima - to samo oni znaju, izvijestila je novinarka HTV-a Tatjana Lisičin.

Odmah su na teren izašli policija i vatrogasci. Očevid je obavljen.

Eksplozija u OŠ Meje uznemirila je stanovnike naselja Meje. U školi se danas postavlja videonadzor. Radi se o provedbi projekta koji je počeo prije nekoliko mjeseci.

image

Osnovna škola Meje

Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix

- Prava je šteta što kamere nisu radile sinoć jer bi možda snimile počinitelja ovog uistinu velikog nedjela, kazala je novinarka Tatjana Lisičin.

- Treba osuditi svaki ovakav čin koji se događa bilo gdje u društvu, a naročito unutar odgojno-obrazovnih ustanova ili u blizini njih. Činjenica je da nam stupanj sigurnosti u društvu, očito u ova moderna vremena, opada, a da mi zapravo očito ne poduzimamo dovoljno radnji niti mjera kako bi škole učinili sigurnijim mjestima, kazao je Sebastijan Troskot iz Školskog sindikata Preporod.

image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 11:51