POJAVIO SE VIDEO

Pogledajte što je uhićeni župan Dekanić govorio kad se saznalo za nesreću: ‘Izmišljeni iskazi...‘

Nakon nesreće utvrđeno je da je Dekanić imao 1,44 promila alkohola, a on je tvrdio da je bio suvozač

Damir Dekanić

 Screenshot/n1/

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić uhićen je u srijedu s troje policajaca i još dvije osumnjičene osobe, neslužbeno, zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom prometnom nesrećom kod Cerne.

U trenutku nesreće Dekanić je bio u službenom automobilU Škoda Superb u vlasništvu Vukovarsko srijemske županije, a pojavili su se i svjedoci koji su tvrdili kako je on bio taj koji je vozio auto.

Utvrđeno je da je Dekanić imao 1,44 promila alkohola, no on je tvrdio kako je u autu bio suvozač.

Policija je kasnije u izvješćima prihvatila njegovu tvrdnju da je bio suvozač, identificirajući kao vozača spomenutog Krešimira Bičanića.

Nakon što su ga suočili s optužbama, Dekanić je prošle godine tvrdio da se "prometna nezgoda dogodila točno onako kako je zapisano u policijskom zapisniku".

Na pitanje novinara smatra li da mu netko smješta te pokušava isprovocirati njegovu ostavku, posebno kada su se u medijima pojavile teze kako neki svjedoci tvrde da je on vozio službeni automobil, odgovorio je kako se i sam zapitao je li tomu tako.

"Nemam što kriti. Cijela situacija je izuzetno ispolitizirana. Nemate povrijeđenih, nemate mrtvih. Jedna banalna prometna nesreća, koja se može dogoditi svakome, je postala tema broj jedan. I naravno da se pitate tko to sve hrani informacijama...", rekao je tada Dekanić.

Tvrdite li da svjedoci lažu?, pitali su ga novinari. "Gledajte, ja uopće nisam gledao što su izjavljivali ljudi jer ne želim da mi to pomuti moje razmišljanje. Dakle, izjavili su što su izjavili, vrijeme će pokazati. Vjerojatno će odgovarati i svi oni koji su dali izmišljene iskaze", rekao je Dekanić.

Na pitanje zašto odmah nije izašao pred novinare, rekao je da je "bio Uskrs", da je izdao priopćenje i da se nije lako suočiti s novinarima.

"Imam određene sumnje s obzirom da neki i u medijima izlaze s podacima koje, siguran sam, ne bi trebali niti smjeli imati", rekao je Dekanić.

Rekao je tada i kako "nije lijepo" to što je bio pod utjecajem alkohola, ali da je on ipak "samo čovjek" te se ponekad dogode i takve stvari.

Bio je uvjeren i da će pokrenuta istraga u konačnici njemu dati za pravo. Ustvrdio je tada i kako njegova ostavka na dužnost župana "nije na stolu" te da će, budu li to tražili iz njegove stranke HDZ-a, o tome razmišljati kada i ako do toga dođe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 16:29