ANKA MRAK TARITAŠ

‘Pokušat ću biti pristojna... Ako premijeru date košaricu kao Vanđelić, onda imate rok trajanja‘

Evidentno je da je Vanđelić trebao biti maneken HDZ-a, izjavila je Mrak Taritaš
Anka Mrak Taritaš
 Damjan Tadic/Cropix

- Nisam očekivala ovakvu izjavu premijera, izjavila je Anka Mrak Taritaš u emisiji Novi dan N1 televizije komentirajući jučerašnju izjavu Andreja Plenkovića o Damiru Vanđeliću.

- Pokušavam biti pristojna i razumna. Kad je riječ o premijeru Plenkoviću, ako ste s njim dobri i ne suprotstavljate mu se, onda imate priliku biti na čelu Podravke. Ako nešto malo imate za reći ili mu dati košaricu, kao gospodin Vanđelić, onda imate rok trajanja, rekla je Mrak Taritaš.

Dodaje kako Vanđelićeva uloga nije bila da upravlja obnovom, već da se pokaže da HDZ može imati svog kandidata za gradonačelnika Zagreba.

- Evidentno je da je Vanđelić trebao biti maneken HDZ-a. Je li Vanđelić toga bio svjestan, to ne znam, izjavila je Mrak Taritaš.

Podsjetimo, jučer je na pitanje ostaje li Vanđelić na čelu Fonda ili će samo privremeno biti ravnatelj fonda, premijer odgovorio da je Vanđelić sam kazao da će na funkciji biti privremeno.

- Ako je netko privremeni, znači da će trajati određeno vrijeme, rekao je premijer.

Plenković je također dodao kako to nema veze s Vanđelićevim odustajanjem od kandidature već da je to plod razgovora još iz listopada prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 03:44