INCIDENT NA MORU

Pokvario se ‘Oliver‘, 340 putnika pluta u Korčulanskom kanalu: ‘Pet sati smo na trajektu, klima ne radi, dali su nam vodu‘

Trajekt "Oliver" bio je na putu prema Veloj Luci, a Jadrolinija je rekla da je "Oliver" tijekom tog putovanja doživio dva kvara

Putnici na pokvarenom trajektu ”Oliver”

 Čitatelj Slobodne Dalmacije/

Jadrolinijin trajekt "Oliver" trenutno pluta u Korčulanskom kanalu, a novinski portal Dalmacija Danas piše kako je Jadrolinija objavila da je pretrpio tehnički kvar.

image

Jadrolinijin trajekt "Oliver"

Sasa Buric/Cropix

Trajekt "Oliver" bio je na putu prema Veloj Luci, a Jadrolinija je Dalmaciji Danas rekla da je "Oliver" tijekom tog putovanja doživio dva kvara.

Prema stranici MarineTraffic, može se vidjeti kako je brod zapeo između Koručule i Hvara, odnosno Visa te pluta minmalnom brzinom od 1,2 čvora.

image

Lokacija Jadrolinijinog "Olivera"

Screenshot/Marinetraffic

Slobodna Dalmacija piše kako su im iz Jadrolinije potvrdili da će "Oliver" zaploviti tek pomoću tegljača.

- Jadrolinija radi na dovođenju remorkera. Brod se nalazi blizu Vela Luke te će se za obalom nastaviti rješavanje tehničkog problema. Putnicima se ispričavamo na neugodnostima i zahvaljemo na razumijevanju - javlja Marija Zaputović Mavrinac, glasnogovornica tvrtke.

- Tko zna kad ćemo mi s našim “Oliverom” do Luke doplovit? Možda stignemo do ponedjeljka, na koncert “Trag u beskraju”‘, a možda ni tad - rekli su u četvrtak Slobodnoj Dalmaciji putnici na "Jadrolinijinom" trajektu "Oliver".

Putnici s kojima je Slobodna razgovarala na trajektu su proveli pet sati, duplo više nego što traje putovanje od Splita do Vele Luke na Korčuli.

- Prošli smo Hvar, normalna je bila vožnja, uobičajeno trajekt pun, i domaćih a poglavito stranaca, puno gostiju. Motori su radili, i kako sam čitala knjigu nisam ni shvatila u jednom trenutku kako se ne mičemo. Kako u stvari plutamo! - rekla je stanovnica Vele Luke koja je u 10:30 sati iz Splita krenula kući.

- To je bilo iza podne. Potrajalo je to nekih pola sata, sve do 13.10 sati no nitko nas nije obavijesti kako se nešto događa, kako u stvari trajekt ne plovi put Luke - dodala je Velolučanka.

Putnici su shvatili da je "Oliver" u problemima kad su uočili da je klima u salonima ugašena. Kada je postalo vruće, otvorili su i vrata salona, uvidjevši kako očito posada ima problem.

image

Putnici na pokvarenom trajektu "Oliver"

Čitatelj Slobodne Dalmacije/
image

Putnici na pokvarenom trajektu "Oliver"

Čitatelj Slobodne Dalmacije/

- Onda smo krenuli opet voziti, nekih sedam-osam milja je išao trajekt, no oko 13.30 sati smo opet stali. Tek tada se na razglasu čulo kako smo u kvaru, premda dosta nerazumljivo jer su im razglasi vani, na palubi, a mi putnici unutra po salonima. Obavijest je rečena i na hrvatskom i engleskom, kako smo u kvaru, te da ćemo nastaviti put Vela Luke - rekao je putnik Slobodnoj.

"Oliver" je nedugo nakon toga ponovno zaplovio prema Korčuli, ali je oko 15 sati opet stao.

- Sada smo pred Proizdom, otočićem prije velalučke vale, otvorili smo sva vrata, klima ne radi. Posada nas je obavijestila kako nam je osigurala svakome po pola litre vode, i evo sada smo svi u gužvi pred frižiderima - rekao je jedan putnik Slobodnoj.

- Vozimo lagano, pa ćemo valjda i doći - dodao je drugi putnik.

Ovogodišnje izdanje "Traga u beskraju", koncerta u čast hrvatskom glazbeniku Oliveru Dragojeviću, trebalo je početi 26. srpnja, i to upravo na Jadrolinijinom trajektu koji nosi njegovo ime.

Na "Oliveru" koji iz Splita prema Veloj Luci na Korčuli kreće u 18 sati trebao bi se održati spontani koncert, no trenutno nije poznato hoće li trajekt do tada proraditi ili će na toj liniji zaploviti neki drugi Jadrolinijin trajekt.

Problemi s hlađenjem?

Inače, Dalmatinski portal neslužbeno doznaje da je došlo do problema s hlađenjem motora. Problem su nastojali otkloniti u plovidbi, no bez uspjeha. Trajekt je ostao bez pogona jer se pregrijavao i pomoćni motor, no nakon nekog vremena situacija se stablizirala te se Oliver zaputio put Vela Luke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. kolovoz 2024 16:59