POSTAO SVJEDOK USKOK-a

Polančec: Nisam više optuženik u aferi HEP-TLM. Sanader? Istražiteljima sam rekao istinu...

Bivši potpredsjednik Vlade, Damir Polančec, koji je bio glavni osumnjičenik u aferi HEP-TLM, postao je svjedok u tom USKOK-ovu predmetu
Zagreb, 121211.Zupanijski sud na Zrinjevcu,Sudjenje u aferi PodravkaOptuzeni Damir Polancec dolazi na sudjenje u pratnji odvjetnika Ante Nobila.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Bivši potpredsjednik Vlade, Damir Polančec , koji je bio glavni osumnjičenik u aferi HEP-TLM, postao je svjedok u tom USKOK-ovu predmetu.

Nakon što je tužiteljstvo nedavno djelomično obustavilo istragu protiv njega, pri čemu je otpala optužba za udruživanje u kriminalnu grupu vezano uz isporuke jeftine struje Aluminiju Mostar preko šibenskog TLM-a, Polančec je jučer obaviješten i da je istraga protiv njega u spomenutom predmetu kompletno obustavljena.

Očekivana odluka

Preostala optužba odnosila se na prebacivanje dionica Janafa u vlasništvo HEP-a. USKOK je Polančeca teretio da je dionice Janafa vrijedne 145 milijuna kuna prenio na HEP kako bi prikrio HEP-ove gubitke nastale zbog isporuka jeftine struje.

Tako je Polančec jučer ispitan u USKOK-u kao svjedok. Nakon petosatnog ispitivanja pomalo iscrpljen izišao je pred okupljene novinare u pratnji svog odvjetnika Ante Nobila.

- Uručen mi je nalog o obustavi istrage i za preostalu točku vezanu uz dionice Janafa. Moram reći da sam to i očekivao - izjavio je Polančec. Napomenuo je da mu jučerašnjih pet sati provedenih u USKOK-u nije predstavljalo problem, posebice nakon što je prije više od godinu dana kao osumnjičenik 36 sati iznosio obranu.

Na pitanje je li teretio bivšeg premijera Ivu Sanadera , Polančec je odgovorio da je cijelo vrijeme istražiteljima govorio istinu.

‘Uvijek govorim isto’

- I danas kao svjedok i prije u svojoj obrani govorio sam isto. Uvijek istinu - rekao je Damir Polančec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:39