NESREĆA U DRNIŠU

Policajac u službenom vozilu udario u drugi auto na semaforu koji je stajao na crvenom: Nije držao razmak

U sudaru nitko nije ozlijeđen, a iz policije kažu da protiv njihova djelatnika ide optužni prijedlog

ilustracija 

 Niksa Stipanicev/Cropix

Još jedna nesreća u kojoj je sudjelovalo policijsko vozilo ili, pak, policijski službenik dogodila se na hrvatskim cestama. Iz šibenske policije su priopćili da je 23. kolovoza oko 14 sati u Drnišu u prometnoj nesreći sudjelovalo vozilo PU šibensko kninske te vozilo požeških oznaka.

Prometna nesreća se dogodila na način da policijski službenik Policijske uprave šibensko-kninske, tijekom obavljanja službe, upravljajući službenim vozilom bez vidljivih obilježja, dolaskom do dionice ceste gdje promet upravljaju prometni uređaji (semafori) nije držao potreban razmak tako da ne ugrožava sigurnost prometa, uslijed čega je dolazi do sudara prednjeg djela službenog vozila i stražnjeg djela osobnog automobila požeških registarskih oznaka - kažu iz šibenske policije navodeći da je tim drugim vozilom upravljao 40-godišnjak koji je u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen zbog crvenog svjetla na semaforu.

Sreća u nesreći je da ozlijeđenih osoba nije bilo i oba su vozača, dodaju još iz PU šibensko kninske, prošla alkotest. A rezime nesreće nakon provedenog očevida na mjestu sudara je obavezni prekršajni nalog koji je podnesen protiv policajca zbog izazivanja prometne nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 08:13