PRONAŠLI SU JE

Policija jutros privela ženu koja je pljunula Kineskinju u Splitu: ‘Ona vrijeđa sve, povod je u njenoj glavi...‘

U Centru 112 nije zabilježen poziv Kineskinje jer da je upućen, policija ne bi čekala da preko društvenih mreža sazna za ispad

Rasistički incident u Splitu

 TikTok

Ženska osoba iz Splita u dobi od 43 godine koja je pljunula kinesku turistkinju sredinom lipnja ove godine u trgovini Konzum na Zapadnoj obali u Splitu, a kasnije i njenog momka, trenutno je na policijskoj obradi, piše Slobodna Dalmacija.

Pronađena je jutros i dovedena u Prvu policijsku postaju te će se tek nakon toga znati koje i kakve prijave će ići protiv nje.

Policija je također u subotu pronašla i Kineskinju i utvrdila njen identitet, ali ona do sada nije odgovorila na poruku koju je dobila od strane policije koja pokušava stupiti u kontakt s njom.

Trenutno policija ima samo njena dva videa objavljena na TikToku gdje se jasno vidi da Splićanka vrijeđa, a potom i pljuje njezinog dečka, dok je Kinskinja sama rekla da rasističke izjave "žuto govono" a potom i pljuvanje u trgovini Konzum nije snimila jer se nije nadala da bi joj se tako nešto moglo dogoditi dok je razmišljala hoće li kupiti običnu ili zaslađenu vodu.

@empathicweeb The police did nothing. The employees at the supermarket did nothing. So I hope the power of the internet can do something. #notoracism #splitcroatia ♬ original sound - EmpathicWeeb

Također iz policije odznajemo da prema Centru 112 nije zabilježen upućeni poziv oštećene Kineskinje jer da je upućen policija ne bi čekala dva mjeseca da preko društvenih mreža sazna za ovaj rasistički ispad. No to ne znači da će raditi manje ažurno jer se na snimci se sve jasno vidi, visoke je kvalitete i snimljena je iz neposredne blizine.

Bilo bi dobro da se Kineskinja javi jer kontakt i poruku od splitske policije na svom profilu ima, a tada bi se detaljno rasvjetlilo i to prvo pljuvanje i rasističko vrijeđanje.

Ne vjerujemo da nije zainteresirana za kazneni progon osobe koja joj je govorila da je "žuto govno" i "nisi dobrodošla ovdje."

@empathicweeb Replying to @luka brasi THERE IS NO FULL VIDEO BECAUSE I DID NOT EXPECT TO GET SPIT ON WHILE BEING IN A SUPERMARKET. AND MY BRAIN DID NOT REACT FAST ENOUGH TO PULL MY PHONE OUT ABD START FILMING WHILE SHE WAS INSULTING US. #splitcroatia #storytime ♬ original sound - EmpathicWeeb

Kada smo prvi jučer objavili ovu priču javili su nam se mnogi Splićani koji kažu da znaju ženu sa snimke jer da vrijeđa i njih na potezu od Matejuške do Zapadne obale gdje je se uglavnom može vidjeti.

- Ona vrijeđa sve i nađe povod za svašta, ti povodi su u njenoj glavi. Kineskinji je našla povod što je druge rase, nekome će naći nešto drugo. Split ispade osramoćen nakon ove priče, a ta žena ne vrijeđa Kineskinju nego i nas domaće - rekoše mi dvije muške osobe u dobi srednjih godina koji dodaju da je ovu osobu najbolje zaobići, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 19:18