OPREZNO S PEPELOM

Policija pronašla uzrok i krivca za požar u blizini Zadra: ‘Roštiljao je, a onda napravio ključnu pogrešku...‘

Muškarca starog 68 godina policajci su kazneno prijavili za dovođenje u opasnost života i imovine, materijalna šteta je nepoznata

ilustracija

 Jure Miskovic/Cropix

Za požar u Crnom nadomak Zadra kriv je roštilj odnosno pepeo iz istoga! I to onaj u vlasništvu 68-godišnjaka koji će u konačnici zbog izazivanja požara odnosno jer je svojim potezom doveo u opasnost živote i imovinu općeopasnom radnjom, kazneno odgovarati.

Zadarska je policija, naime, zasukala rukave te odradila očevid na zgarištu nakon što su vatrogasci ugasili požar pa su se stvorili uvjeti za provođenje očevida.

Pritom su utvrdili da je 68-godišnji muškarac na području mjesta Crno 10. kolovoza odložio pepeo iz roštilja, a da pritom nije poduzeo dovoljne mjere da ne dođe do požara. I nije dugo trebalo da na otvorenom prostoru bukne vatra koja se proširila na borovu šumu pa su u pomoć vatrogascima stigli i kanaderi.

- Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - kažu iz PU zadarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 11:47