AKCIJA GRADSKIH VLASTI

Porečki komunalni redari ilegalnim kamperima izrekli 20 upozorenja i 39 novčanih kazni

Najčešće lokacije na kojima su zabilježeni ilegalni kamperi su Porto Bussola i šumsko zemljište u blizini u Plave lagune

Ilustrativna fotografija

 Goran Sebelic/cropix/Cropix

Dvadeset pismenih upozorenja i 39 novčanih kazni za ilegalno kampirane izdali su tijekom lipnja i srpnja ove godine komunalni redari grada Poreča, izvijestili su u utorak iz porečke gradske uprave.

Istaknuvši kako porečki komunalni redari redovito obilaze lokacije na kojima se nalaze ilegalni kamperi te izdaju pismena i usmena upozorenja, kao i novčane kazne na mjestu počinjenja prekršaja vezano za nezakonito kampiranje, iz Grada Poreča su naveli kako je u protekla dva mjeseca izdano ukupno dvadeset pismenih upozorenja i 39 novčanih kazni za ilegalno kampiranje.

Dodali su kako sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, za ilegalno kampiranje naplaćuje se novčana kazna na mjestu počinjenja prekršaja u iznosu od 132,72 eura. Najčešće lokacije na kojima su zabilježeni ilegalni kamperi su Porto Bussola i šumsko zemljište u blizini u Plave lagune.

"Grad Poreč nastavlja s aktivnostima redovitog nadzora i poduzimanja odgovarajućih mjera kako bi se osiguralo poštivanje komunalnog reda te zaštitili prostori od nezakonitog kampiranja, a u tome uvelike pomažu i građani sa svojim dojavama direktno komunalnom redarstvu" - poručili su iz gradske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 18:50