UPALJEN METEOALARM

Potop u Glini, Kutinu poklopio superćelijski oblak, pogledajte kako se kreće grmljavinska fronta

U večernjim satima i u Zagrebu je počeo puhati snažan vjetar praćen jakom kišom koja još uvijek nije prestala padati

Potop u Glini; radarska slika Hrvatske; oblaci iznad Zagreba

 Facebook, Neverin, Ivana Grgić/Cropix

NOVO 23.30 Nešto poslije 22 sata jaka kiša padala je i u Kutini gdje su neke ulice pretvorene u potoke, a vatrogasci su pozvani na nekoliko intervencija ispumpavanja potopljenih podruma. No, situacija se brzo normalizirala, jer pljusak nije bio dugotrajan.

Grmljavinska fronta seli se prema sjeverozapadu Hrvatske, a kretanje oborinskih oblaka možete pratiti na animaciji radara na portalu Neverin.


22:10 Velika količina padalina uzrokovala je večeras poplavu u središtu Gline. Sve raspoložive snage su angažirane na ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata.

Najteže je stradalo Korzo, gdje su neki automobili ‘zaplivali‘.

- Poplavljena je Ulica Stjepana i Antuna Radića, odnosno Korzo. Sve službe Vodovoda i Komunalca su na terenu, kao i vatrogasna društva DVD Glina i DVD Viduševac, poručio je gradonačelnik Ivan Janković.


U Hrvatskoj danas prevladava oblačno i nestabilno vrijeme, a mjestimice pada jaka kiša u obliku pljuskova s grmljavinom.

Grmljavinska fronta zalila je dijelove Hrvatske, a u Facebook grupi Neverin korisnici javljaju da je kiša danas padala u Novom Vinodolskom, Rijeci, Otočcu, okolici Slavonskog Broda i Karlovca.

Kako pokazuje radarska slika DHMZ-a, crni olujni oblaci nadvili su se iznad središnjih dijelova Hrvatske, a u večernjim satima u Zagrebu je počeo puhati snažan vjetar na koji se nastavio jak pljusak.

image

Tmurni, kišni oblaci nadvili se iznad Novog Zagreba

Ivana Grgic/Cropix
image

Tmurni, kišni oblaci nadvili se iznad Novog Zagreba

Ivana Grgic/Cropix
image

Tmurni, kišni oblaci nadvili se iznad Novog Zagreba

Ivana Grgic/Cropix

Za sutra je DHMZ najavio djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje nestabilno.

Ponegdje će padati kiša, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Prema večeri se očekuje razvedravanje. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i jugoistočni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak, u noći ponegdje na obali i bura. Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna većinom između 25 i 30 °C.

image
DHMZ

Za šest hrvatskih regija danas je upaljen narančasti meteoalarm. Vremenske prilike sutra bi trebale biti povoljnije, a pojačana do jaka i vrlo jaka bura očekuje se u Velebitskom kanalu, zbog čega je za taj do Hrvatske upaljen narančasti meteoalarm.

- Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - upozorava DHMZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 13:21