UZNEMIRUJUĆE

Potresena gradonačelnica Malog Lošinja sklopila je oči i jedva nastavila govoriti. Pristanište je zatresla jeziva buka...

Istražitelji će utvrditi je li uzrok pada rampe bio ljudski ili tehnički faktor, a to će se znati za nekoliko dana

Gradonačelnica Malog Lošinja

 /Screenshot Dnevnik Nove Tv

Lošinj i čitava Hrvatska i dalje su potreseni tragičnim događajem u kojem je 10 tona teška rampa trajekta pala na pomorce i trojicu usmrtila te jednog teško ozlijedila. Istražitelji će utvrditi je li uzrok pada rampe bio ljudski ili tehnički faktor, a to će se znati za nekoliko dana.

Reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen u Malom Lošinju je razgovarao s gradonačelnicom Malog Lošinja Anom Kučić, a upozorio je na stravičan zvuk koji se čuje na snimci. Radi se o uznemirujućem zvuku pada rampe kada je policija ponovno isprobala kako je izgledao pad rampe trajekta. Zvuk udarca rampe vidno je potresao i gradonačelnicu, koja je zastala u izjavi i teško nastavila govoriti. Upravo taj zvuk čuli su oni koji su se nešto nakon 15 sati u nedjelju zatekli u blizini nesreće.

Video pogledajte OVDJE.

"Ovo je zapravo pretužan trenutak. Naše su misli i molitve uz osobu koja je u KBC-u i nadamo se brzom ozdravljenju. Ovo je događaj koji je potresao ne samo naš grad, već zavio u crno cijelu Hrvatsku, a mi kao jedna otočna i pomorska destinacija, grad koji je vezan uz pomorsku baštinu, neizmjerno cijenimo i zahvalni smo na žrtvi koju su dugi niz godina, pa i danas, podnosili naši kapetani, pomorci i mornari. Tim više je ova tragedija još dublja i bolnija", rekla je Kučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 15:05