DOJAVA O BUKTINJI

Požar kod Primoštena: vatrogasci na terenu, jedna osoba na ispitivanju u policiji

S vatrenom stihijom su se promptno uhvatili u koštac vatrogasci DVD Primošten

Ilustracija

 Ivo Ravlić/Cropix

Zbog požara koji je danas oko podne izbio u mjestu Primošten Burnji jedna osoba je završila u policijskoj postaji na kriminalističkom istraživanju.

Naime, u 12.04 sati PU šibensko-kninska zaprimila je dojavu o buktinji koja je prouzročena spaljivanjem biljnog otpada.

Dolaskom na mjesto događaja policajci su imali što vidjeti - požar je izbio u pomoćnom objektu sazidanom od betonskih blokova na kojem su izgorjele drvene grede. Pritom je došlo i do urušavanja krova pa se vatra proširila na okoliš odnosno područje obraslo travom na udaljenosti svega šest metara od borove šume.

S vatrenom stihijom su se promptno uhvatili u koštac vatrogasci DVD Primošten te ju stavili pod kontrolu i ugasili u 13.20 sati.

A osim vatrogasaca svoj posao je odmah odradila i policija te su uhitili 51-godišnjeg državljanina Australije kojeg dovode u vezu s požarom i sumnjom da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.

Po dovršetku obrade nepažljivi turist biti će predan uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku a potom će biti ispitan i u prostorijama državnog odvjetništva o kojem ovisi hoće li za njega, nakon što iznese obranu, zatražiti jednomjesečni pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. kolovoz 2024 22:53