OPET GORI

Požar kod Solina se širi prema brdu, moguć prekid vodoopskrbe: ‘Vatrogasci će cijelu noć dežurati‘

Gori blizu naselja, a stanovnici kažu da se vidi otvoreni plamen i da se požar razbuktava

Požar kod Solina

 Snimio čitatelj

NOVO 22:56 Požar na predjelu Rupotine iznad Solina, koji je planuo u nedjelju poslijepodne, širi se prema brdskom području te su vatrogasne snage na terenu povećane, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog središta Split, a zbog iznimne potrebe za vodom u Solinu je moguć prekid vodoopskrbe.

"Večeras će cijelu noć vatru gasiti 151 vatrogasac, 21 vatrogasna postrojba i 48 vozila", rekli su Hini u tom središtu.

Iz Vodovoda i kanalizacija Split (VIK) obavijestili su potrošače na području Solina da su zbog požara na predjelu Rupotine i iznimne potrebe za vodom mogući prekidi vodoopskrbe.

VIK je u dogovoru i ispomoći Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP), te će cisterna s pitkom vodom biti na staroj kliškoj cesti, predio Greben, priopćeno je iz VIK-a. (Hina)


22:06 Stara kliška cesta ponovno je otvorena za promet, priopćili su iz PUsplitsko-dalmatinske.


21:35 "Pri vrhu još uvijek ima otvorenog plamena te će svi vatrogasci koji su na požarištu ostati dežurati cijelu noć. Izdao sam zapovijed za izvanrednu dislokaciju vatrogasaca Vatrogasne zajednice grada Zagreba u Splitsko-dalmatinsku županiju.", kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.


19:35 Zapovjednik vatrogasaca Slavko Tucaković potvrdio je za Danas.hr da se požar smiruje.

"Pri vrhu još uvijek ima otvorenog plamena, ali vjetar je stao pa je to olakotna okolnost. Kanaderi se trenutno pune gorivom u splitskoj zračnoj luci. Požar više ne prijeti kućama. Jedan je vatrogasac zadobio opekline prvog stupnja na području uha i nosa iz DVD-a Slatina", rekao je.


18:17 - Na intervenciji gašenja požara lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac. Iz ŽVOC-a ST su javili da ima opekline prvog stupnja (oba uha i nos) te da je pušten na kućnu njegu. Radi se o vatrogascu iz DVD-a Slatine, poručila je Hrvatska vatrogasna zajednica.


17:01 Na terenu je 135 vatrogasaca s 45 vatrogasnih vozila iz 19 vatrogasnih postrojbi.


16:51 Stup dima velikog požara u Rupotini vidi se i iz susjednih mjesta, Dugopolja i Koprivna. Cijeli Mosor obavijen je dimom, dim ulazi u kuće, osjeća se čak i u Prometovom autobusu na liniji 35 za Dugopolje i Koprivno i koji je na polasku prema Splitu zbog požara i zatvorene stare Kliške ceste kasnio više od sat vremena, piše Slobodna Dalmacija.


16:15 - "U pripravnosti su Intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, Šibenik i Dubrovnik. Uz njih, u pripravnost su stavljeni i vatrogasci za dislokaciju iz Vatrogasnih zajednica Ličko-senjske županije i Grada Zagreba.", kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.


15:50 - Mještani su se samoinicijativno spojili na hidrant kada je vatra pred samo njihovo dvorište.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska javlja da je zbog požara na predjelu Rupotina za sav promet zatvorena stara kliška cesta (ŽC 6253).


15:40 - Reporteri ‘Slobodne‘ su na terenu. Mještani kažu da je požar počeo oko 14.45 sati kod Voljaka i širi se put Gornje Rupotine. Kako kažu, vidi se otvoreni plamen i požar razbuktava. Gusti crni dim vidi se i iz Splita.


Vatrogasci su na terenu i gase veliki požar koji je buknuo oko 14 sati u Rupotini iznad Solina, piše Slobodna Dalmacija.

Gori blizu naselja, a uz vatrogasce s operativnih područja Solina i Kaštela, podignuta su i četiri kanadera. Gašenje otežava vjetar.

Čitatelji javljaju da se vidi otvoreni plamen i da se požar razbuktava.

image

Požar kod Solina

Hvz/
image

Požar kod Solina

Hvz/
image

Požar kod Solina

Hvz/
image

Požar kod Solina

Snimila čitateljica
image

Požar kod Solina

Snimio čitatelj
image

Požar kod Solina

Snimio čitatelj
image

Požar kod Solina

Snimio čitatelj
image

Požar kod Solina

Snimio čitatelj
image

Požar kod Solina

Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2024 16:46