JOŠ GORI

Požar na području Rupotina kod Solina proširio se na 150 hektara, na terenu 151 vatrogasac

‘Požar je još aktivan na sjevernoj strani na nepristupačnom dijelu Kozjaka u pravcu Konjsko i tu trenutno rade dva kanadera‘

Gašenje požara kod Solina

 Jakov Prkic/Cropix

Požar mješovitog raslinja i guste borove šume kod Solina, predio Rupotina proširio se na trenutno procijenjenu površinu od 150 hektara, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 151 vatrogasac s 48 vatrogasnih vozila iz 21 vatrogasne postrojbe s operativnog područja Solin: DVD Solin, DVD Vranjic, DVD Klis, DVD Dugopolje, DVD Muć, DVD Zagora, JVP Split, DVD Split, DVD Slatine, DVD Kaštela, DVD Gomilica, DVD Mladost, JVP Trogir, DVD Trogir, DVD Marina, DVD Omiš, DVD Dugi rat, DVD Gata, DVD Kučiće, JVP Sinj, IVP Split. Uz njih, na izvanrednoj dislokaciji su vatrogasci iz Grada Zagreba, njih 26 s 9 vozila.

‘Požar je još aktivan na sjevernoj strani na nepristupačnom dijelu Kozjaka u pravcu Konjsko i tu trenutno rade dva kanadera. Cijelu noć su sanirani rubni dijelovi požarišta, a prijetnje za kuće nema‘, izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Podsjećamo, u nedjelju oko 14.00 sati buknuo je požar na predjelu Rupotine iznad Solina.

Mještani su se samoinicijativno spojili na hidrant kada je vatra stigla pred njihovo dvorište. Ubrzo su stigli vatrogasci i kanaderi, a tijekom večeri kuće su obranjene, a plamen se još širio samo prema planinskom području.

Jedan je vatrogasac iz DVD-a Slatina zadobio opekline prvog stupnja na području uha i nosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 16:21