PRIPREMITE KIŠOBRANE

Pozdravite se s ljetnim vrućinama: Idući tjedan donosi kišu i do 10 stupnjeva niže temperature!

Lijepo će se vrijeme zadržati do nedjelje kada je najavljena veća mogućnost naoblake i kiše, pogotovo u zapadnim krajevima zemelje te na sjevernom Jadranu
 Tomislav Kristo/CROPIX

Početkom idućeg tjedna ljeto će napustiti naše krajeve i Hrvatskom će zavladati temperature karakteristične za sredinu rujna. U ugodnom i toplom vremenu uživat ćemo do kraja ovoga tjedna nakon čega slijede pad temperature i češće kiše.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda , Hrvatsku danas očekuje sunčano i u većini krajeva vruće vrijeme. Poslijepodne i navečer na krajnjem zapadu i sjeverozapadu zemlje očekuje se pojačana naoblaka te mala mogućnost kratkotrajne kiše ili ponekog lokalnog pljuska i grmljavine.

Najviša dnevna temperatura bit će između 29 i 34 °C.

Četvrtak će također donijeti pretežno sunčano vrijeme uz slab i povremeno umjereni vjetar. Najniža dnevna temperatura u kontinentalnom dijelu Hrvatske bit će od 14 do 17, u gorskim krajevima između 9 i 12, a na Jadranu od 18 do 23 Celzijevih stupnjeva. Dnevni 'maksimalac' donijet će između 25 i 30 °C dok će na Jadranu biti dva-tri stupnja više.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 15.09.2011

Lijepo će se vrijeme zadržati do nedjelje kada je najavljena veća mogućnost naoblake i kiše, pogotovo u zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu . U ponedjeljak će živa u termometru dodatno pasti, a temperature će biti niže i do deset stupnjeva.

Naoblake i padalina prognozirani su i za utorak, no u većim količinama nego prijašnjih dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 04:39