MANIFESTACIJA

Poznati pobjednici 27. Maratona lađa na Neretvi, pogledajte tko se od predsjedničkih kandidata pojavio u Pločama

Pokrovitelj 27. Maratona lađa, predsjednik Republike Zoran Milanović, stigao je na manifestaciju

Zoran Milanović, Marija Selak Raspudić i Dragan Primorac

 CROPIX

Udruga lađara Zagreba u subotu je osvojila Domagojev štit po treći put zaredom, pobijedivši na 27. Maratonu lađa u Pločama, čime su postali treća ekipa u povijesti koja je trajno osvojila Domagojev štit, a cijelo natjecanje pratio je i predsjednik Zoran Milanović.

image

predsjednik Zoran Milanović

Bozo Radic/Cropix

Gusari iz Komina i Općina Slivno zauzeli su drugo i treće mjesto, zamijenivši pozicije iz prošle godine. Argonauti Bjelovar stigli su četvrti, a slijedile su ekipe Sv. Ilije Metković, Stabline, Gospe Karmelske, Crni put, Baćina, Zagreb 2 i Jerkovac.

Predsjednik Udruge lađara Zagreba Petar Brljević rekao je da im je na ruti bilo jako teško veslati, uz dosta valova i puno brodica. No, dodao je, puno smo trenirali na Jarunu, ali i na Neretvi i - isplatilo se. "Idemo dalje i jače", naglasio je.

image

pobjednička ekipa

Božo Radić/Cropix

Maraton je počeo ispod mosta u Metkoviću gdje je plotunom kuburaške skupine u 17 sati označen start 31 posade. Na ruti od Metkovića do Ploča, za štit kneza Domagoja borilo se više od 500 veslača.

image

slavlje nakon pobjede

Božo Radić/Cropix

Pokrovitelj 27. Maratona lađa, predsjednik Republike Zoran Milanović, stigao je na manifestaciju te se ukrcao na zapovjedni brod koji prati natjecatelje tijekom regate.

Među brojnim uzvanicima bili su i izaslanik premijera, potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić, ministrica Marija Vučković te predsjednički kandidati Dragan Primorac i Marija Selak Raspudić.

image

Marija Selak Raspudić, Dragan Primorac i Branko Bačić

Božo Radić/Cropix
image

Dragan Primorac

Božo Radić/Cropix
image

Branko Bačić i Dragan Primorac

Božo Radić/Cropix
image

Marija Selak Raspudić

Božo Radić/Cropix

Maraton lađa na Neretvi je amatersko sportsko natjecanje u kojem lađari, u tradicijskim plovilima, veslaju 22,5 kilometara od mosta u Metkoviću do cilja u Pločama. Posadu svake lađe čini 10 veslača, bubnjar i kormilar.

Uz sportski duh, Maraton lađa postao je i jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u južnoj Hrvatskoj, privlačeći lađare i posjetitelje iz cijele zemlje i regije na događaje posvećene lađi i hrvatskoj kulturnoj baštini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. kolovoz 2024 21:27