MINISTAR BRANITELJA

PREDRAG MATIĆ 'Iskreno mi je žao Đure Glogoškog. Karamarko mu je ponudio prenisko mjesto na izbornoj list pa je tu ponudu morao odbiti'

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Pored Daruvara, Petrinje i Sinja, Šibenik se našao među četiri grada u Hrvatskoj u kojima će se uspostaviti Veteranski centri, smeštajno-rehabilitacijske ustanove u kojima će se branitelje Domovinskog rata provoditi preventivni psihosocijalni programi, radne terapije te razni oblici sportske rekreacije. Predstavljanju ovih projekata u utorak je u Šibeniku nazočio je ministar branitelja Predrag Fred Matić.

- Za realizaciju ova četiri projekta veteranskih centara ova Vlada uspjela je povući 20 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dakle, za svaki centar predviđeno je pet milijuna eura. Šibenski Veteranski centar uredit će se u bivšoj vojarni 'Bribirskih knezova' na površini od pet tisuća kvadrata. Ovo ministarstvo izradilo je programsko rješenje za budući centar te je u tijeku izrada i idejnog rješenja za ovu lokaciju. U suradnji sa službama Grada Šibenika otvoren je postupak usklađivanja prostorno-planske dokumentacije kako bi bili ispunjeni svi uvjeti za početak radova koji će uslijediti već početkom iduće godine – kazao je ministar Predrag Matić.

Šibenik je izuzetno pogodna lokacija za veteranski centar zbog vrlo dobre akutne bolnice u gradu te blizine novoosnovane Veteranske bolnice u Kninu, kao i zbog dostupnosti različitih sadržaja i aktivnosti u gradskom središtu – dodao je ministar Matić

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić izrazio je zadovoljstvo što će ovim projektom Šibenik, kao jedan od gradova heroja Domovinskog rata, pružiti dodatnu skrb za braniteljsku populaciju i njihovu integraciju u društvo, a u Veteranskom centru, koji će se oslanjati na šibensku bolnicu, otvorit će se nova radna mjesta.

- Lokacija Bribirskih knezova upravo i zbog blizine planirane nove bolnice u Šibeniku, idealna je za gradnju Veteranskog centra, a uklapa se i u plan razvoja zdravstvenog turizma na čijoj realizaciji radimo. Šibenik ovaj centar zaslužuje, jer nikada ne smijemo zaboraviti upravo njegov doprinos u obrani Hrvatske – kazao je gradonačelnik Burić.

Matiću žao zbog Glogoškog, jer mu je Karamarko ponudio prenisko mjesto na listi

Predstavljanje projekta Veteranskog centra u Šibeniku nije moglo proći bez izbornih tema, pa je tako ministar branitelja Predrag Fred Matić na sarkastičan način prokomentirao odustajanje Đure Glogoškog od predstojećih parlamentarnih izbora.

- Iskreno mi je žao Đure Glogoškog. Na žalost, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ponudio je Glogoškom prenisko mjesto na kandidacijskoj izbornoj listi HDZ-ove Domoljubne koalicije, pa je tu ponudu Glogoški morao odbiti – rekao je ministar Matić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:53