JEDINSTVENI STAV

Predsjednik Milanović i premijer Plenković suglasni su oko politike prema položaju Hrvata u BiH

‘Zajednički je stav kako je nužno uvažavati činjenicu da su Hrvati jedan od triju konstitutivnih naroda u BiH‘
Andrej Plenković i Zoran Milanović

Ured predsjednika izdao je priopćenje u kojem se kaže kako je Zoran Milanović razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem i da su suglasni oko toga kako je nužno uvažavati činjenicu da su Hrvati jedan od triju konstitutivnih naroda u BiH.

"Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i provođenju mirovnog sporazuma iz Daytona koji je potpisan prije 25 godina u Parizu.
Zajednički je stav predsjednika Milanovića i predsjednika Vlade Plenkovića kako je nužno uvažavati činjenicu da su Hrvati jedan od triju konstitutivnih naroda u BiH te da je obveza Republike Hrvatske ustrajati na zaštiti položaja i prava Hrvata u BiH", kaže se u priopćenju.

Zaključno se još navodi da su se predsjednik Milanović i predsjednik Vlade Plenković usuglasili kako će stavove Republike Hrvatske na međunarodnoj konferenciji - koju povodom 25. obljetnice Daytonskog sporazuma u utorak organiziraju HAZU i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH - iznijeti predsjednik Vlade Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 16:00