POSJETIO RAB

PREMIJER MILANOVIĆ 'Ljudima su uvalili te nesretne kredite, to je vrlo mutna priča'

Premijer Zoran Milanović posjetio je danas Rab i tom prilikom rekao kako su kreditori RBA zadruge birano došli na Rab, ljudima koji nisu kreditno sposobni te da su to bili kamatari
Zagreb, 110115.Perkovceva 2.Izborni stozer predsjednickog kandidata Ive Josipovica u Novinarskom domu prati objavu rezultata izbora za predsjednika Republike Hrvatske.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

RAB - Moj dolazak na Rab nema veze s lokalnim izborima i nisam znao da i Karamarko danas dolazi ovdje, to sam saznao na putu. Vjerojatno on dolazi zbog lokalnih izbora - rekao je premijer Zoran Milanović prilikom današnjeg posjeta otoku Rabu, javlja RTL .

Šef SDP-a po dolasku u uvalu Vašibaka, obišao je dovršeni sustav javne odvodnje grada Raba te završne radove na državnoj cesti D-105 Lopar-Rab.

Milanović je naglasio kako pročistač sada "stavlja otok Rab na prvo mjesto među hrvatskim otocima" te očekuje početak ulaganja u hotele i turističku ponudu.

Na pitanje je li njegov dolazak povezan s lokalnim izborima koji se na Rabu održavaju 8. ožujka, premijer je odgovorio kako jedno s drugime nema veze.

- Moj dolazak na Rab je planiran već duže vrijeme. Ovdje imamo problem ljudi koji su uzeli, ili kojima su uvalili one nesretne kredite preko RBA zadruge. To je jedna vrlo mutna priča. Nema puno takvih slučajeva u Hrvatskoj i zadužio sam ministra financija da vidimo kakvo rješenje tu možemo naći jer tu će neke stvari trebati raditi na mišiće. To nije normalna situacija - pojasnio je Milanović te dodao kako je ovdje bila riječ o kamatarima, koji su birano došli na Rab.

Dodao je kako ti kreditori nisu otišli u mjesta poput Garešnice i Babine Grede, nego su došli ovdje, "prvi red do mora".

- Ljudima koji nisu u biti kreditno sposobni za tu vrstu kredita, velikodušno davati novac, u biti ih kamatarili. To je moja poruka. Sudska presuda je sudska presuda, pošten ugovor je pošten ugovor. Ugovor u kojem se podjednako ili slično dijele rizici, uvijek podržavam, i on ima svoje posljedice. Ali kamatare ne, a ovo su kamatari, zaključio je Milanović prenosi RTL .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 21:12