DOBITNIK ZLATNOG PERA

Preminuo poznati koprivnički novinar

Za novinarsko stvaralaštvo primio je nagradu Zlatno pero Društva novinara Hrvatske u dva navrata

Jovo Rojčević

 Podravski.hr

U 84. godini života u nedjelju, 7. srpnja u Koprivnici je umro poznati koprivnički novinar Jovo Rojčević. Rođen je 1940. godine. Nakon završene gimnazije u Koprivnici studirao je u Zagrebu, stekavši zvanje magistra prava.

Još kao gimnazijalac uplovio je kao suradnik u novinarske vode pišući za Glas Podravine, a kao profesionalni novinar radio je u Studentskom listu, Glasu Podravine, listu Podravka i Večernjem listu.

Pored novinarskog izvještavanja, obavljao je i uredničke poslove u medijima te poslove direktora i rukovoditelja dopisništva, a objavljivao je u gotovo svim izdanjima NIŠP-a Vjesnik, osobito u listu Vjesnik te revijama Arena i Vikend.

Godinama je bio i dopisnik TV i Radio Zagreba, a i suradnik drugih listova i revija te raznih publikacija i edicija (Kajkavski kalendar, Podravski zbornik i dr.).

U devedesetim godinama prošlog stoljeća vodio je koprivničko dopisništvo Večernjeg lista koje je tada okupljalo najbolje koprivničke novinare, ali i educirao mlade novinarske snage.

Aktivno je bio uključen u rad strukovne novinarske organizacije, bio je potpredsjednik Društva novinara Hrvatske, predsjednik Odbora novinara tvorničke štampe bivše države i dr.

Za novinarsko stvaralaštvo primio je nagradu Zlatno pero Društva novinara Hrvatske u dva navrata te priznanja Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Fotografija preuzeta s portala Podravski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 03:30