FISKALIZACIJA IDE DALJE

PRIJETE NAŠIM LJUDIMA I NJIHOVIM OBITELJIMA, ALI NEĆEMO ODUSTATI! Porezna uprava najavila još više inspekcija na moru

Ukupne isporuke kod svih djelatnosti obuhvaćenih s tri faze fiskalizacije povećane za 18,32 posto, ističu iz Porezne uprave
Zagreb, 281212.Trnjanska ulica, kafic "Trnjanski kutic".Obrtnici u Hrvatskoj uvode nove fiskalne blagajne za sustav naplate, no neki su se nasli pred problemima zbog sporog izdavanja racuna.Na fotografiji: konobarica Katarina Katusic izdaje racun u kaficu "Trnjanski kutic".Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX

Usporedba PDV obrazaca iz svibnja ove i istog mjeseca prošle godine pokazuje da su ukupne isporuke kod svih djelatnosti obuhvaćenih s tri faze fiskalizacije povećane za 18,32 posto, izvijestili su danas iz Porezne uprave.

Iz Porezne uprave navode kako je usporedba PDV obrazaca ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg svibnja pokazala da su fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, prikazali isporuke uvećane za 59,17 posto, dok su male pravne osobe prikazale promet veći za 35,81 posto.

Ukupne isporuke kod svih djelatnosti obuhvaćenih s tri faze fiskalizacije povećane za 18,32 posto, ističu iz Porezne uprave i pritom ocjenjuju da fiskalizacija u prometu gotovinom i dalje daje dobre rezultate.

Posebno naglašavaju da će Porezna uprava i dalje provoditi nadzor primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, i to još većim intenzitetom, posebice na Jadranu.

Dodaje se da će Porezna uprava nastaviti s uvođenjem reda u prometu i suzbijanjem sive ekonomije "unatoč ozbiljnim prijetnjama državnim službenicima i njihovim obiteljima te svim ostalim neugodnostima koje svakodnevno trpe od strane obveznika, koji za razliku od većine, ne poštuju Zakon", stoji u priopćenju Porezne uprave.

Iz Porezne uprave ujedno građane pozivaju da i dalje račune provjeravaju putem interneta, a sve nepravilnosti dojave kontakt centru ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 21:46