RUKAVICE SU SKINUTE

Primorac jučer prozvao Milanovića, on odgovorio: ‘Tom trojanskom konju na čelu piše HDZ, a jaše ga Plenković u kimonu. Điha, điha‘

Kampanja se napokon ‘zarolala‘, Primorac je jučer u Varaždinu više puta ponovio tezu šefa Vlade i HDZ-a da je Milanović kršitelj Ustava

Dragan Primorac i Zoran Milanović

 Cropix

Nakon što je predsjednički kandidat HDZ-a Dragan Primorac ili - kako kažu u vladajućoj stranci - "HDZ-ov nestranački predsjednički kandidat" jučer iz Varaždina, kako prenose Varaždinske vijesti, poručio da je paradoksalno to što Hrvatska "s jedne strane ima jednu od najuspješnijih vlada Europe, s druge strane predsjednika koji se ističe svojom bahatošću, ne priznaje institucije i Ustav te radi podjelu među ljudima koja se, nažalost, već duboko uvukla među građane Hrvatske", danas mu je stigao odgovor predsjednika RH Zorana Milanovića.

- Bude li ovako dražestan kao do sada prema njemu ću se odnositi kao prema Kolindi, kulturno. S bahatim nasilnicima i napuhancima kao što je Plenković, za njih imam poseban arsenal u asortimanu. Primorac je rekao da je nadstranačka osoba!?. Da je bar rekao da je neovisni kandidat, on je turbostranački kandidat, on je HDZ - poručio mu je Milanović.

Svom se protukandidatu narugao poručivši kako Primorac želi postati predsjednik države, a time i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, iako nema nikakav stav o Vladinoj ideji o uvođenju vojnog roka.

- Primorac želi biti vrhovni zapovjednik vojske? Znam da je bio legendarni branitelj s fronte Connecticuta i Velikih jezera četiri plemena. To je bila prilika da nešto kaže o tome ... Morat će se gospodin Primorac uključiti u ozbiljne teme - poručio mu je danas Milanović.

Da se predsjednička utrka napokon "zarolala" svjedoči i to što je Primorac jučer u Varaždinu više puta ponovio tezu šefa Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića prema kojoj je Milanović kršitelj Ustava.

- Hrvatska će na sljedećim izborima dobiti predsjednika koji će okupljati, a ne razdvajati, koji poštuje hrvatske institucije i Ustav, koji voli svoju zemlju i svoj narod i koji će s ponosom predstavljati Hrvatsku van njenih granica. Bit će to ujedno treća pobjeda zaredom HDZ-a nakon parlamentarnih i EU izbora. Na predstojećim izborima obuhvatit ću široki krug naših sugrađana i to ću napraviti na način kako je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman napravio 90-ih. Sve što sam dosad radio u životu na raznim područjima, sve je to važno, ali me prvenstveno morate osjetiti i upoznati kao čovjeka koji prije svega voli ovu zemlju i voli ovaj narod. Od 90-e sam vezan za stranku, i ja i moja obitelj. Bit ćete ponosni na mene kao predsjednika jer na ovim izborima radi se o budućnosti naše zemlje. Hrvatska ne može još pet godina čekati na osobu koja će poštivati Ustav i institucije ove zemlje kao i njene građane. To je moja ključna poruka iz Varaždina - rekao je Primorac, kako prenose Varaždinske vijesti.

Na tu činjenicu da se HDZ veže uz Primorca jednako snažno kao i Primorac uz HDZ, iako još od 2009. godine nije član te stranke, Milanović se osvrnuo vrlo posprdno.

Kaže kako je Primorac previše proziran da bi uspio uspješno odglumiti HDZ-ova trojanskog konja.

- U stvari on to nije, jer je u biti trojanski konj - lukavština. On ima oblik trojanskog konja, ali mu na čelu piše HDZ. A gore sjede Plenković u kimonu u kojega ga je obukao Primorac i Primorac. I điha, điha. Dakle, to je vidljiv điha, džiha trojanski konj, kao pokušaj potpunog ovladavanja Hrvatskom - poručio je danas predsjednik države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:12