POTRAGA ZA OSVJEŽENJEM

PROGNOZA: STIŽU PRAVE LJETNE VRUĆINE Za vikend pobjegnite na more ili negdje u hladovinu

Iako su protekle dane obilježile ugodne temperature, a živa u termometru nije prelazila 28 Celzijevih stupnjeva, za vikend nam ipak stižu prave ljetne vrućine
Ilustracija: Čuvajte se vrućine i namažite se kremom za sunčanje čak i ako samo idete do grada
 Tomislav Krišto / CROPIX

Danas je diljem zemlje sunčano i vrlo toplo, a ponegdje i vruće. Ujutro u unutrašnjosti tek ponegdje kratkotrajna magla, a poslijepodne se sa zapada očekuje malo oblaka. Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni i istočni.

Na Jadranu se ujutro očekuje mjestimice umjerena do jaka bura, a poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 30 Celzijevih stupnejva.

Iako su protekle dane obilježile ugodne temperature, a živa u termometru nije prelazila 28 Celzijevih stupnjeva, za vikend nam ipak stižu prave ljetne vrućine, javlja DHMZ.

U subotu i nedjelju tako će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno sunčano i u većini krajeva vruće. U sjeverozapadnim i gorskim kopnenim područjima te osobito na sjevernom Jadranu očekuje se jači razvoj oblaka uz lokalne pljuskove i grmljavinu. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak, povremeno s jakim udarima, a na Jadranu i jugo.

Jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, na Jadranu od 19 do 24, a najviša dnevna uglavnom od 28 do 33 Celzijevih stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:34