DAVID PEJIĆ

‘Proizvodimo bezglutenski kruh od kiselog tijesta, jedini takav u Hrvatskoj. Potrošači ga vole‘

David Pejić je najbolji ekološki poljoprivrednik Europske unije i odgovara na 10 pitanja našeg novinara
 Privatna arhiva

1. Davide, proglašeni ste najboljim ekološkim poljoprivrednikom u EU nakon što ste odustali od filmske karijere. Kako se to dogodilo?

- Karakteristika nagrada je da nam prethodne događaje poredaju na način da se čini kao da su nužno vodili do priznanja. Tako i ja, u ovom trenutku, vidim godine truda, rada, pokušaja, lekcija i inovacija koje su se akumulirale i dovele do stvaranja nečeg vrijednog nagrađivanja. Ključnu ulogu je svakako imalo 40 djelatnika bez kojih Zrno ne bi bilo to što jest.

2. Što ste naučili studirajući u Americi?

- Iz današnje perspektive, čini mi se da je najdragocjenije bilo samo iskustvo života i studiranja u New York-u. Dinamika te sredine i intenzitet...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 19:08