‘GRADIMO SVE U 16‘

Projekt kojim će se riješiti prometne poteškoće na splitskoj istočnoj obali stajat će 20 milijuna eura

Siguran sam da politička nesuglasja neće utjecati na veliki projekt koji je od iznimne važnosti za Split, rekao je Ivica Puljak

Ivica Puljak

 Nikola Vilic/CROPIX

Rješavanje prometnih poteškoća na splitskoj istočnoj obali, na ulazu i izlazu iz Gradske luke, stajat će oko 20 milijuna eura, izgradit će se nadvožnjak, a na prostoru autobusnog kolodvora garaža, rečeno je u srijedu na predstavljanju prometnog rješenja za istočnu obalu.

"Planirana je izgradnja nadvožnjaka dužine oko 400 metara i širine 20 metara, što će stajati oko 10 milijuna eura, a još toliko će biti potrebno za ostale zahvate na istočnoj obali", rekao je profesor na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije, Dražen Cvitanić. Također će se pri realizaciji tog projekta morati srušiti jedan objekt u obližnjoj Pojišanskoj ulici, dodao je on.

image

Ivica Puljak

Nikola Vilic/CROPIX

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak istaknuo je da se planira premještanje autobusnog i željezničkog kolodvora s istočne obale na područje Kopilice u sjevernom dijelu Splita, a na prostoru sadašnjeg autobusnog kolodvora izgradit će se garaža.

Politička nesuglasja između splitske gradske vlasti s vlastima na državnoj razini, poručio je Puljak, neće negativno utjecati na realizaciju projekta.

"Siguran sam da politička nesuglasja neće utjecati na veliki projekt koji je od iznimne važnosti za Split. Nastavit ćemo razgovore, a projekt ćemo poslati Hrvatskim cestama na stručno mišljenje", kaže Puljak.

image

Ivica Puljak i Dražen Cvitanić

Nikola Vilic/CROPIX

Podsjetio je da su projekt predstavili prošlog ponedjeljka u Ministarstvu prometa, mora i infrastrukture, ozračje je bilo pozitivno i zaključeno je da projekt može biti podloga za nastavak zajedničkih aktivnosti na rješavanju prometnih poteškoća na splitskoj istočnoj obali.

Puljak je također izvijestio da je današnje predstavljanje prometnog rješenja za istočnu obalu početak kampanje nazvane "Gradimo sve u 16", u sklopu koje će 16 dana u nizu biti predstavljeno 16 projekata u gradu.

image

Ivica Puljak

Nikola Vilic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2024 08:37