PROHODNOST CESTA

Prometne nesreće i velike kolone na autocestama, HAK poziva na dodatan oprez i strpljenje

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 na 20+400 km između čvora Lučko i čvora Buzin na kolniku u smjeru Lipovca vozi se uz ograničenje brzine
 Marko Todorov/Cropix

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK), a povremeni zastoji u prometu mogući su na dionicama gdje su u tijeku radovi.

HAK upozorava da se zbog prometne nesreće na autocesti A3 na 20+400 km između čvora Lučko i čvora Buzin na kolniku u smjeru Lipovca vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h. Prometna nesreća dogodila se i na autocesti A3 na 91+250 km između čvora Popovača i čvora Kutina, u smjeru Lipovca, te se vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama te u zonama radova i privremene regulacije prometa. Potreban je dodatan oprez i strpljenje, javlja HAK.

Usporenije se vozi i zbog povećane gustoće prometa na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvora Zagreb istok i čvora Zagreb zapad na kolniku u smjeru Bregane. Promet se odvija usporeno uz povremene zastoje, kolona vozila između čvora Lučko i čvora Zagreb zapad na kolniku u smjeru Bregane duga je oko 3 km.

HAK javlja i o povećanju gustoće prometa na autocesti A4 između čvora Popovec i čvora Zagreb istok na kolniku u smjeru Zagreba. Promet se vodi usporeno uz povremene zastoje po dvije prometne trake. Kolona je vozila na autocesti A4 između čvora Sveta Helena i čvora Zagreb istok na kolniku u smjeru Zagreba. Promet se vodi po dvije prometne trake. Kolona se povećava pa je njezina duljina sada dva kilometra.

Povećana je gustoća prometa i na autocesti A1 između čvora Lučko i čvora Zadar istok, u smjeru Dubrovnika, a između čvora Karlovac i čvora Lučko u smjeru Zagreba. Vozi se usporeno i na pojedinim dionicama Jadranske magistrale DC8) na prilazu Splitu iz smjera Kaštela i Omiša te na prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, dodaje se u priopćenju HAK-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 06:27