DAN POBJEDE

Proširila se vijest da Milanović 5. kolovoza neće doći u Knin. Pogrešno! Evo što je dovelo do zabune

Zbog Sinjske alke koja se ove godine održava 4. kolovoza došlo je do određenih korekcija u protokolu

Zoran Milanović 2023. na prijemu u Kninu

 Niksa Stipanicev/Cropix

Zbog Sinjske alke koja će se ove godine održati 4. kolovoza predsjednik Republike Zoran Milanović korigirao je protokol za ovogodišnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Ratni zapovjednici koje Ured predsjednika tradicionalno uoči obljetnice Oluje poziva u Knin, te im upriliči svečani prijem na Kninskoj tvrđavi, te u pravilu tom prigodom uručuje odlikovanja, medalje i pohvale, ove su godine dobili pozive na prijem u Ured predsjendika na Pantovčaku i to za 2. kolovoza.

Iz ovoga su neki u braniteljskoj populaciji zaključili kako predsjendik Milanović ove godine neće sudjelovati na proslavi Dana pobjede i VRO Oluja koja će se tradicionalno održati 5. kolovoza u Kninu, no taj je zaključak pogrešan. MIlanović će, kao i svih prijašnjih godina, 5. kolovoza doći u Knin i sudjelovati u proslavi, ali je svečani prijem za ratne zapovjednike pomaknuo dva dana unaprijed kako ljudi ne bi bili dovedeni u situaciju da iz Sinja gdje će se održavati alka moraju juriti u Knin na prijem kod predsjendika.

Ove godine ratni zapovjednici će iznimno biti primljeni na Pantovčaku, što će svima omogućiti da se odmore, potom odu u Sinj na alku, a idući dan se zaputie u Knin na centralnu proslavu obljetnice VRO Oluja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 12:10