DOM IDE U OBNOVU

Puljak kreće u realizaciju velikog projekta: ‘Kreće najveće ulaganje u kulturnu infrastrukturu u zadnjih 50 godina‘

Krajem godine raspisat će se javni natječaj za izvedbu radova

Dom mladih Split

 Vladimir Dugandzic/cropix/Cropix

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak najavio je u četvrtak da će se u obnovu Doma mladih investirati oko 25 milijuna eura, a za realizaciju više projekta u Splitu u idućih pet godina više od 300 milijuna eura.

"Obnova Doma mladih koštat će oko 25 milijuna eura, što je najveće ulaganje u kulturnu infrastrukturu u Splitu u posljednjih 50 godina," rekao je Puljak na konferenciji za novinare u Domu mladih.

Iz EU fondova je povučeno 11 milijuna eura, a preostali dio osigurat će se kreditom iz Europske investicijske banke

Puljak je najavio da će uslijediti ishođenje građevinske dozvole, a krajem godine raspisat će se javni natječaj za izvedbu radova, koji će trajati dvije godine.

image

Dom mladih Split

Vladimir Dugandzic/cropix/Cropix
image

Dom mladih Split

Vladimir Dugandzic/cropix/Cropix
image

U amfiteatru Doma mladih već godinama se održava Pričigin

Vladimir Dugandzic/cropix/Cropix

Obnova Doma mladih jedan je od 16 projekata u Splitu koje Puljak sa suradnicima od prošlog tjedna predstavlja pod nazivom "Gradimo sve u 16."

"Tih 16 projekata su dio projekata u čiju realizaciju ćemo u idućih četiri do pet godina investirati više od 300 milijuna eura," istaknuo je Puljak ustvrdivši kako će time biti riješeni glavni problemi grada - izgradnja garaža, vrtića, škola, dvorana i sportskih objekata.

Puljak je pozvao građane da s pobune protiv eventualnog prekida izgradnje cestovne infrastrukture na splitskom području, ako se iz državnog proračuna izbaci financiranje tih projekata.

"Pojavile su se spekulacije da će se u rebalansu za ovu godinu iz proračuna izbaciti projekti vezani za prometnu infrastrukturu Splita, nadam se da su to samo spekulacije", rekao je.

Split je u zapećku državnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu, zbog toga se događaju ogromne gužve na ulazu u Split, a to je odgovornost države, poručio je Puljak.

image

Ivica Pulljak

Nikola Brboleza/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. kolovoz 2024 12:13