NOVA PORUKA

Radić: ‘Na izborima ću pobijediti i zatim promijeniti statut stranke. Vlada? Ne bojim se ući u nju. Ćipe? Mogu sa svima‘

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta rekao je da će nakon pobjede, u koju ne sumnja, uvesti glasanje po principu - jedan član, jedan glas

Mario Radić

 Goran Mehkek/Cropix

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je uoči skorašnjih izbora u toj stranci da uživa potporu većine izaslanika te da će njegova pobjeda u subotu biti "prvi dio bitke" te da će nakon toga promijeniti statut stranke i način glasanja na unutarstranačkim izborima. Radić kaže da će tada vrijediti pravilo - jedan član, jedan glas, piše RTL Televizija.

"Ne može organizacija od 10.500 članova imati predsjednika sa 70 ili 80 glasova. To nije u redu, to nema ni SDP, ni HDZ, ni jedna druga stranka", rekao je Radić za RTL.

Radić je rekao da je ozbiljan čovjek koji radi ozbiljne procjene te da zato tvrdi da ga podržava većina izaslanika.

Ako na izborima postane predsjednik Domovinskog pokreta, a Stipo Mlinarić Ćipe njegov zamjenik, Radić je rekao da stranka normalno funkcionirati te da on može raditi sa svima.

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta rekao je da je njegova stranka konzervativna desna stranka te da joj je Hrvatska demokratska zajednica najprirodniji saveznik. "Neke stvari ćemo nastaviti koje smo radili i dosad. Zadnjih mjesec i pol dana nisam bio u tijeku", rekao je Radić te dodao da će neke stvari u koaliciji s HDZ-om ipak morati poboljšavati. "Za neke stvari smo i mi sami možda krivi jesmo li se postavili na pravi način. Ja mislim da se (predsjednik DP-a) Ivan Penava nije postavio na pravi način u pregovorima", ustvrdio je Radić.

Radić je rekao da je on sudjelovao u pregovorima HDZ-a i DP-a o podjeli ministarstava, a da nije sudjelovao u pregovorima o državnim tajnicima. "O njima sam saznao iz novina", dodao je Radić za RTL.

Radić je ustvrdio da bi u koaliciji promijenio način na koji se Domovinski pokret postavio glede svojih politika. "Mi moramo imati svoje politike. Ono što smo obećali biračima, sukladno koalicijskom sporazumu. Ja znam sadržaj sporazuma - neke stvari koje tamo pišu su provedene, a neke nisu", rekao je Radić.

Radić je dodao da nema ništa protiv ulaska u Vladu Republike Hrvatske. "Ne bojim se ja ući u Vladu niti se bojim bilo kojeg drugog mjesta. Odbio sam poziciju ministra demografije zato što sam tražio da državne nekretnine i administrativni dio Ministarstva unutarnjih poslova bude u tom ministarstvu, a to nismo dobili. Meni je žao (ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića) jer on vodi središnji državni ured, a ne ministarstvo.

Zamjenik predsjednika DP-a tvrdi da na unutarstranačkim izborima neće izgubiti te da o porazu ne razmišlja. "Ja sam čovjek koji uvijek razmišlja pozitivno i optimističan je. Uvijek gledam prema naprijed i svi moji potezi idu prema tome da ova stranka ostane i krene na novi put - jedan član jedan glas", dodao je Radić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:28