TEŠKE RIJEČI

Radić: ‘Ovo je smiješno!‘; Peternel: ‘Ta je primitivna banda na divljački način ukrala stranku! Evo što su napravili‘

Mario Radić napustio je s pristašama Izborni sabor Domovinskog pokreta

Mario Radić

 Ranko Suvar/Cropix

Protukandidat Ivana Penave na unutarstranačkim izborima Domovinskog pokreta, koji se održavaju u zagrebačkom hotelu International, Mario Radić, i njegova ekipa napustili su dvoranu prije samog glasanja zato što je donesena odluka da o novom predsjedniku i zamjeniku predsjednika stranke delegati glasaju javno - dižući pred svima pločice "za" ili "protiv".

- To je smiješno, ovo nije sabor, o čemu mi pričamo - rekao je Radić nakon što je napustio izborni sabor.

image

Igor Peternel i Mario Radić

Ranko Suvar/Cropix

- To je banda, pa gdje toga ima, da se glasa javno?! Što je idući korak, da se glasa javno i na parlamentarnim izborima. Ja s tim ljudima više ne želim imati nikakve veze - rekao je Igor Peternel, Radićev kandidat za zamjenika predsjednika stranke.

- Dajte nam dva, tri dana - rekao je Peternel novinarima koji su ga pitali izlazi li iz DP-a i koliko će saborskih zastupnika prestati podržavati Vladu DP-a i HDZ-a.

Naime, pola sata prije početka sabora, Penava nam je rekao kako kontrolira 9 od 11 zastupnika DP-a u parlamentu.

- Ova stranka od ovog trenutka više ne postoji, radi se o jednoj primitivnoj bandi koja je koristeći nevjerojatno lošu zakonodavnu proceduru u RH ukrala na jedan divljački način jednu političku stranku i eutanizirala je. Mi smo uložili amandman na poslovnik i čak nismo mogli dobiti ni glasovanje o amandmanu, nego se prvo glasalo o njihovom poslovniku, a o amandamnu se nije ni glasalo. Radi se o uličnoj krađi u organizaciji jedne bande - rekao je Peternel.

Izbore u DP-u pratite uživo OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:04