OŠTAR ISTUP

Raspudić o Domovinskom pokretu: ‘Kako su Pevecu uzeli Pevec, tako su sada Radiću uzeli DP - Božja pravda djeluje!‘

Za Marija Radića i njegovu novu stranku kaže da će biti teško ‘prodati isti štos više puta‘

Nino Raspudić

 Damjan Tadic/Cropix

Nezavisni saborski zastupnik Nino Raspudić je u programu N1 televizije oštro govorio o Domovinskom pokretu, a osvrnuo se i na izjave predsjednika Zorana Milanovića i HDZ-a o Hrvatima u BiH.

- Volio bih da je Plenković popio tu tabletu hrabrosti, ali to nažalost nije slučaj, a i Milanoviću bi možda još jedan mali suplement te hrabrosti nedostajao jer sjetimo se kako je pred NATO summit u Madridu spominjao kako će blokirati ulazak Finske i Švedske dok se ne riješi pitanje jednakopravnosti Hrvata preko promjene izbornog zakona da bi to onda zaboravio. Ne vidim da je Plenković tu tabletu popio, rekao je Raspudić.

Raspudić ističe da se HDZ ne želi zamjeriti Bruxellesu i Washingtonu kada je riječ o statusu Hrvata u BiH. Milanović je, smatra Raspudić, napravio pozitivan pomak i neke stvari shvatio.

- On je u samom početku išao na skup SDP-a BiH kod Lagumdžije i Komšića, po inerciji, dok se bolje ne upozna s istinskim stanjeM u BiH, misleći da je to neka sestrinska stranka. Međutim, poslije uvidiš, i kroz stvarnost i kroz ponavaljanje ove prevare s Komšićem, da je ta tzv. sarajevska građanska priča krinka za većinski nacionalizam.

Kada je riječ o situaciji u Domovinskom pokretu, Raspudić kaže da ‘DP nikad nije ni isplivao iznad političke površine‘.

- To je poslovni projekt u kojemu je međuvremenu dolazilo do zamjene partnera, na kraju i preuzimanja firme, u šali mogu reći – ako čitamo što kaže gospodin Pevec – način na koji su njemu uzeli Pevec, na taj način su sad uzeli Radiću DP, kao da neka Božja pravda djeluje i ovdje. Trovali su rane i frustracije hrvatskog naroda umjesto da ih zacjeljuju, kaže Raspudić o Domovinskom pokretu.

Osvrnuo se i na zahtjev DP-a o izvođenje himne na početku nastave u školama.

- Himna je nešto svečano, nešto što ne može biti stalno, svaka inflacija dovodi do devalvacije. Mislim da je u redu da se za početak školske godine obilježi himnom, ali ako svaki dan puštate himnu i pospanoj djeci i po suncu i kiši, vi je na neki način devalvirate. Ne može svaki dan biti nedjelja, rekao je Raspudić za N1.

Za Marija Radića i njegovu novu stranku kaže da će biti teško ‘prodati isti štos više puta‘.

Komentirao je i porez na nekretnine:

- Uzimaju ti iz džepa, a onda te čine nekim jadnikom koji ovisiš o milosti Plenkovićevoj, kaže Raspudić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 11:32