NEZADOVOLJNI KUPCI

Raste bijes zbog Studenca: ‘Mislite da je najgore to što vam naplate više? Pa pogledajte što rade na Hvaru!‘

Nezadovoljstvo kupaca počelo je kad su shvatili da su na blagajnama cijene proizvoda veće od onih navedenih na policama

U Studencu nema cijena

 Čitatelj/

Nakon što su kupci primijetili promjenjive cijene u trgovinama Studenca na Mljetu i Visu, koje ih uglavnom neugodno iznenade kad stignu na blagajne, redakciji Jutarnjeg lista javila se i čitateljica s Hvara.

U dućanu na glavnom trgu, kaže, Studenac je problemu doskočio tako da cijene uopće ne stavlja na veliku količinu proizvoda na policama.

image

U Studencu nema cijena

Čitatelj/
image

U Studencu nema cijena

Čitatelj/

Neke primjere je poslikala 12. kolovoza, ali napominje da škrinja s ribom, polugotovim proizvodima i sladoledom isto nije imala istaknute cijene.

- To nije novost. Tako je bilo i prošle godine kada cijelo ljeto nisu istaknuli cijene kave, čipsa i jaja. Svih onih proizvoda za koje misliš da je jeftino, pa na kraju 10 jaja platiš skoro pet eura - kaže čitateljica s Hvara.

image

U Studencu nema cijena

Čitatelj/

Podsjetimo, nezadovoljstvo kupaca počelo je kad su shvatili da su na blagajnama cijene proizvoda veće od onih navedenih na policama. Na Mljetu je tako boca vode s cijenom od 1.09 eura na polici ipak koštala 1.25 eura na blagajni.

- Studenac je najsigurnije zaobići. Ovdje ga zovu dućanom za turiste i domaći u njega ne zalaze. Još jedna stvar koja u Hvaru ne funkcionira po zakonu - zaključuje naša čitateljica.

U međuvremenu nam se javilo još čitatelja koji su bijesni zbog odnosa Studenca prema kupcima.

- U njihovim trgovinama u Komiži cijene se često mijenjaju i svaki dan. Osim toga, redovita je pojava da je jedna cijena na policama, a druga, veća naravno, na blagajni. Cijene su u prosjeku znatno veće nego na obali, a ljudi su prisiljeni kupovati jer nemaju izbora, pogotovo stariji mještani koji se ne mogu zaputiti u ‘spizu‘ u Split. Međutim, sve navedeno se ne bi događalo da država funkcionira i da nadležne državne institucije rade svoj posao. U cijeloj priči nije nevina ni lokalna vlast. Naprotiv! Godinama sam u Komiži, ali se ne sjećam da je itko ikada reagirao na navedeno, kaže nam čitatelj iz Komiže.

Slično iskustvo s nama je podijelila i čitateljica sa Šolte.

- Djelatnici se mijenjaju svaki drugi dan, nekvalificirani i su i najčešće se radi o stranim radnicima, što otežava komunikaciju. Cijene najčešće nisu istaknute, a ako jesu, ne odgovaraju onima na blagajnu. Opravdanje je to što svakodnevno mijenjaju cijene, naravno naviše, kaže nam čitateljica sa Šolte i dodaje kako trgovački lanac na Šolti praktički drži monopol pa nije ni čudno da se tako ponašaju.

Javio nam se i ljutiti čitatelj s Pelješca koji je također uočio da se cijena ispod proizvoda ne poklapa s onom koja mu je naplaćena. Poslao nam je i fotografije.

- Kao primjer navodim sok Isosport domaćeg proizvođača u prodavaonici Studenac, ulica Bana Jelačića, Orebić, Pelješac. Cijena istaknuta na polici iznosi 2,52 eura, dok je cijena na blagajni 3,12 eura, napisao nam je.

image

Cijena soka u Studencu

Snimio čitatelj/
image

Račun iz Studenca

Snimio čitatelj/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. kolovoz 2024 09:25