SLAB INTERES

S Josipovićem u stranku ušao samo politolog Lacović

Iako se očekivalo da će Ivo Josipović u svoju novoosnovanu stranku Naprijed Hrvatska - progresivni savez uspjeti privući barem neko od zvučnijih imena iz svog bivšeg savjetničkog i suradničkog tima na Pantovčaku - to se nije dogodilo.

Dvogodišnji staž

Jedini iz njegova bivšeg ureda koji mu se u novom političkom projektu pridružio mladi je politolog Tomislav Lacović. Lacović je, naime, u ured bivšeg predsjednika Josipovića došao početkom 2013. nakon donošenja Zakona o poticanju zapošljavanja mladih poznatog pod nazivom “Mrsićev zakon”. Lacović je u uredu je obavljao različite pomoćne poslove, poput dotjerivanja i vizualnog oživljavanja PowerPoint prezentacija kojima su praćena pojedina Josipovićeva izlaganja. Spremnost Lacovića da se s bivšim predsjednikom države upusti u avanturu osnivanja nove političke stranke Josipović je obilato nagradio - mladić s dvogodišnjim stažem izabran je za političkog tajnika stranke.

Osnivačka skupština

Još samo dvije osobe iz Josipovićeva nekadašnjeg tima pojavile su se prošle nedjelje na utemeljiteljskoj skupštini njegove stranke: bivša savjetnica za društvena pitanja Zrinka Vrabec-Mojzeš i povjerenica u Uredu predsjednika za osobe s invaliditetom Vesna Škulić. Ni jedna od njih nije se učlanila u stranku. - U stranku nisam ušla jer nisam bila članica ni jedne političke stranke niti namjeravam biti - rekla je Vrabec-Mojzeš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:18