Bitka za Pantovčak

Selak Raspudić ekskluzivno za Jutarnji: ‘Kandidirat ću se za predsjednicu i pobijediti Milanovića‘

Stvorena je atmosfera straha od konfrontacije sa Zoranom Milanovićem. Neisticanjem kandidata stranke su se unaprijed predale

Marija Selak Raspudić
 

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović dobio je prvog izazivača na predstojećim izborima za šefa države koji će se održati za pet i pol mjeseci. Svoju kandidaturu Jutarnjem je službeno potvrdila Marija Selak Raspudić navodeći kako će na izborima pobijediti aktualnog predsjednika čije je trenutno raspoloženje upravljalo državom.

- Pasivnost svih parlamentarnih stranaka oko isticanja izazivača aktualnom predsjedniku potakla je stvaranje nezdrave političke atmosfere neopravdanog straha od konfrontacije sa Zoranom Milanovićem, dakle predaje i prije početka same utrke i to u situaciji u kojoj sva istraživanja pokazuju kako dvije trećine naših građana želi novu osobu na Pantovčaku - kazala je Selak Raspudić napominjući kako ne pristaje "na produženje ove atmosfere apatije i beznađa, pa stoga i službeno potvrđuje svoju kandidaturu za Predsjednicu Republike Hrvatske".

- Hrvatska nije imala predsjednika s karakterom, nego često karakter s predsjednikom čije je trenutno raspoloženje upravljalo političkim životom Hrvatske. U kriznim vremenima Hrvatska na čelu države treba predsjednicu koja će prije svega biti razborita i odgovorna, koja neće kalkulirati i sjediti na dvije stolice, koja će se voditi interesom domovine, a ne stranačkom ili vlastitom dobrobiti, koja će krize rješavati, a ne ih svojim djelovanjem stvarati - rekla je kandidatkinja za predsjednicu države.

- ‘Moja mala Hrvatska, tako rijetko radosna‘, riječi su pjesnika koje su mi bile lajtmotiv na početku političkog angažmana i kojih se držim i danas u nastojanju da bude drugačije. ‘Izbori‘ ne znače samo ‘izabiranje‘ unutar predodređene političke ponude, već i ‘izboriti se‘ kako bi građani doista imali između čega birati. To znači angažirati se i izložiti, što upravo činim, oslanjajući se na vjeru da je većina naših građana zasićena postojećim stanjem, željna istinske promjene i spremna izabrati predsjednicu koja će s novom energijom raditi za dobrobit naše Domovine - nastavila je Selak Raspudić i pozvala "sve političke opcije i pojedince, koji osjećaju kako je sazrelo vrijeme da konačno na čelu države dobijemo nadstranačku osobu koja će biti predsjednica svih građana, što je i Ustavom predviđeno" da je podrže.

- Stvaranje i obrana neovisne Hrvatske veliko je postignuće generacije naših roditelja. Na našoj je da odigramo ‘drugo poluvrijeme‘ i stvorimo bolju, pravedniju i radosniju Hrvatsku koja će opravdati sve žrtve koje su za nju podnijete. Tom sam cilju posvećena i za njega sam se spremna boriti - riječi su kojima je zastupnica koja je političku karijeru započela u Mostu u sklopu kojega je djelovala kao neovisna zastupnica, da bi se pred izbore za zastupnike u Europskom parlamentu s njima razišla i nastavila svojim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 19:25