Severina: U posljednji tren otkazali su mi nastup u Kninu

KNIN - Proslavu Oluje 5. kolovoza na glavnoj bini u Kninu, uz prijenos na HTV-u, s Miroslavom Škorom trebala je svojim nastupom obilježiti i Severina, no njezin je koncert bez ikakva objašnjenja otkazan. Kako nam je ispričao Severinin menadžer Tomislav Petrović, dva dana nakon što je koncert dogovoren, iz Knina su im javili da je otkazan.



- Nije bilo nikakvog službenog objašnjenja, samo su nas obavijestili da Severina ne pjeva. No, kako mi je neslužbeno rečeno, Severinin koncert je otkazan nakon pritisaka premijerke Jadranke Kosor, s time da nas je vlast u Kninu zamolila da koncert održimo u rujnu - istaknuo je Petrović.



Na pitanje zna li koji su mogući razlozi zbog kojih premijerka Kosor nije htjela da Severina nastupi na središnjoj proslavi u Kninu, odgovorio je da jedino može pretpostavljati zbog čega je njezin koncert otkazan.



- Sada mogu spekulirati o razlozima. Jedan od onih koji mi se čine najlogičnijim jest činjenica da je Severina svojedobno nastupala za SDP, pa pretpostavljam da su razlozi zbog kojih Jadranka Kosor nije htjela vidjeti Severinu u Kninu čisto ideološke naravi. Možda je i nešto drugo posrijedi, no neka se o tome izjasni premijerka - rekao je Petrović.



Posla oko organiziranja koncerta u Kninu na kraju se prihvatila gradonačelnica Josipa Rimac koja je danima prije proslave bila gnjevna zbog paralelne proslave u Čavoglavama koju tradicionalno organizira Thompson.



Uvjerena da Thompson već godinama “krade” proslavu Kninu, Josipa Rimac odlučila je u svoj grad pozvati Severinu i Miroslava Škoru. Severinin nastup potvrđen je 27. srpnja, ali je već 29. srpnja bez obrazloženja Severininu menadžmentu otkazan.



- Bila sam sretna što su me pozvali u Knin, ali sam se začudila jer nisam pjevačica s pjesmama domoljubnog karaktera, iako sam veliki domoljub. Svoju karijeru nikad nisam gradila na domoljublju, za razliku od nekih koji od domoljublja sasvim pristojno žive - izjavila je Severina.



Merita Arslani
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 15:14