ODMOR U DRŽAVNOJ VILI

Skupljač boca s obitelji ilegalno ljetuje u Opatiji

Zadnji kat Ville Kremešek, koju je vlasnik – država potpuno zanemarila, već drugu godinu ilegalno koristi četveročlana obitelj. Država plaća struju i vodu, a oni se prehranjuju svojim uobičajenim poslom – skupljanjem boca
opatija, 160805lungo mare - setaliste franza jozefa - zastitni znak opatije - kip madonina s galebom - ostao bez galeba nakon divljanja pijanih nizozemskih turistafoto tea cimas-crn-
 Tea Cimaš/CROPIX

Villa Kremešek, u vlasništvu države, jedna je od zasigurno najljepših opatijskih vila na izuzetno vrijednoj lokaciji. U njoj je ove sezone ljetovao sakupljač plastične ambalaže iz Zagreba, sa svojom obitelji, piše Novi list.

Vila je smještena tik do mora u uvali Lipovica, točnije preko puta novoizgrađene sportske dvorane Marino Cvetković i 300-tinjak metara od Vijećnice Grada Opatije, a u njezinom susjedstvu nalaze se villa Žuži Jelinek i kompleks Arentz.

U objektu čija se vrijednost procjenjuje na milijune eura, posljednja dva mjeseca ljetuje Tomislav, sakupljač plastične ambalaže iz Zagreba, i njegova obitelj – supruga i dvoje maloljetne djece.

Vila je to u vlasništvu Republike Hrvatske, a, sudeći prema stanju u kojem se nalazi, vlasnicima, dakle državi, nije interesantna. No, razbijeni prozori, mogućnost da se u objekt uđe bez ključeva, okućnica obrasla grajom, razbacani otpaci, nisu smetali Tomislavu da nakratko postane njezin stanar. Blizina plaže, mora i zdravlje djeteta naveli su ga da već dvije godine dolazi u Opatiju na ljetovanje i ilegalno boravi u objektu sa svojom obitelji. Dok obitelj uživa u moru i kupanju, Tomislav sakuplja plastične boce i na taj način zarađuje za prehranjivanje obitelji na odmoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:09