RJEŠAVA PROBLEM

SLATKI ŽIVOT Kotromanović živi u vili u elitnoj četvrti i zadnje 4 godine nije plaćao komunalije, pričuvu i odvoz smeća

Ministar obrane živi u zgradi koja nije evidentirana u bazi Zagrebačkog holdinga
 Dragan Matić/Cropix

Čak sedam urbanih vila u Ulici Gorice u zagrebačkom naselju Remete nije evidentirano u gradskoj megatvrtki Holdingu, odnosno, nije uvršteno u sustav naplate komunalnih računa.

To znači da stanari godinama ne plaćaju jedan dio režija. Među njima je i ministar obrane Ante Kotromanović koji je prije četiri godine ondje kupio stan veličine 90 kvadrata. Ministar je, kako doznajemo, jučer otišao u podružnicu Čistoća u Radničkoj da dozna kako riješiti problem, ali bez uspjeha. Poručili su mu da je prava adresa za to Vukovarska ulica gdje se nalazi Zagrebački holding.

- Ni vlasnici vila, ni investitor nam nisu dostavili podatke koji se sukladno zakonu trebaju dostaviti u roku od 15 dana od dana nastanka promjene - odgovorili su nam iz Holdinga te istaknuli da su jučer izdali nalog da se žurno utvrdi stanje te zaduže vlasnici nekretnina.

Ministar je bio, naime, u sudskom sporu s investitorom, a kako doznajemo, njegova supruga Ana se u ožujku ove godine uknjižila kao vlasnica spornog stana, ali se nije prijavila Holdingu.

- Od 2011. , kada je kupljen stan, imaju dugovanje za pričuvu, komunalnu naknadu i odvoz smeća. Procijenjeno je da bi za te režije plaćali oko 400 kuna mjesečno, što znači da do danas duguju oko 19 tisuća kuna. Taj će iznos retroaktivno podmiriti - objasnili su nam u Holdingu.

- Sve obveze redovno podmirujem, pa tako i račune za struju, vodu, plin, tv... Svi ti računi redovno stižu na adresu na kojoj sam i prijavljen, kao i ostalim stanarima i za njih nije bila potrebna nikakva dodatna prijava - poručio je ministar za Novu TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 21:20