BORI SE ZA UNU

Slavni hrvatski glazbenik prekinuo godišnji i s prosvjeda poslao poruku premijeru: ‘Dragi Plenkoviću...‘

Naime, poznati glazbenik je zajedno s brojnim građanima iz BiH i Hrvatske u Donjoj Suvaju kod vrela Une odlučio podržati prosvjed

Darko Rundek

 Screenshot Instagram

Na svom Instagramu jučer je glazbenik Darko Rundek objavio fotografiju s protesta protiv izgradnje hidroelektrane na izvoru Une u kojoj je uputio molbu premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću.

Naime, poznati glazbenik je zajedno s brojnim građanima iz BiH i Hrvatske u Donjoj Suvaju kod vrela Une odlučio podržati prosvjed kojeg su organizirale nevladine organizacije ‘Spasimo Unu‘ i ‘Balkanrivers‘.

Rundek je na protestu nosio karton s natpisom ‘Una ja jesam tvoj sin‘, a njegova objava privukla veliku pažnju.

- Dragi Plenkoviću poruka sa vrela Une. Molim vas da spasite rijeku Unu prije nego bude prekasno. Ova jedinstvena i prekrasna rijeka je ugrožena iako je pod zaštitom. Kod njenog izvora u Hrvatskoj počela je prije dvije sedmice izgradnja brane i svaki dan radova nanosi nepopravljivu štetu rijeci i njenom eko-sistemu, napisao je Rundek.

Naš glazbenik je prekinuo svoj odmor kako bi se pridružio prosvjedima, a nedavno je na istom mjestu održao i akustični koncert kako bi skrenuo pažnju na potencijalno uništavanje rijeke Une.

- Objektivno, nema nikakvog razloga za gradnju te hidroelektrane, osim nekih lokalnih mućki, koje bi trebalo što prije spriječiti. Ovo je jedan od rijetkih primjera u Hrvatskoj da se nešto gradi, ali mislim da je to trend kojem ćemo, nadam se, uskoro stati u kraj, izjavio je tada Rundek.

image

Darko Rundek

Lucija Očko/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2024 13:05